Annons

Hyran upp med en halv procent i Mark

Mark Mer än en procent av ursprungskravet på hyreshöjning är borta när Hyresgästföreningen kommit överens med det kommunala bostadsbolaget Marks Bostads AB.

Inledningsvis ville bolaget höja hyran med 1,54 procent men till slut nöjde man sig med 0,5. Det betyder att hyreshöjningen stannar på 23 kronor i månaden räknat på en lägenhet på 60 kvadratmeter. Om det ursprungliga kravet skulle gått igenom hade det betytt ytterligare en femtilapp. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Mer kvar i plånboken efter att hyran är betald har stor betydelse för den som bor. Men till det som är svårt att påverka i en hyresförhandling är sådant som taxehöjningar för kommunala nyttigheter som vatten och värme. Där har vi en utmaning i att påverka beslutsfattare i ett tidigare skede, säger Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson och tillägger att uppgörelsen inte hindrar bolaget att behålla nivån när det gäller underhållet av fastigheterna.

Annons

Hyran för garage och p-platser med motorvärmare höjs med en procent från årsskiftet.

Andra uppgörelser från Västra Götaland finns samlade här.

Annons
Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.
Läs också Därför stoppas Linda att byta till drömlägenhet: ”Diskriminerande för oss på mindre orter” Efter hot och våld - nu vill Marks bostad kameraövervaka kontoret Marks kommunala bolag söker medling för årets hyror Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.