HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrde svart i Helsingborg – kräver värd på överhyra

Helsingborg Hyresgästerna, som har hyrt en lägenhet svart i Helsingborg, kräver sin värd på 22 288 kronor. Enligt andrahandshyresgästerna har de betalt 8 000 kronor i månaden när den verkliga hyran var på drygt 5 000 kronor.
Foto: Pixabay
Från mars till november förra året hyrde paret en lägenhet i Helsingborg. Förstahandshyresgästen hyrde ut sin bostad utan lov från sin hyresvärd. Nu kräver andrahandshyresgästerna sin hyresvärd på den överhyra de hävdar att de tvingats betala.

Våren 2018 flyttade paret in i sin nya lägenhet. Enligt hyresgästerna skrevs ett inneboendekontrakt men i själva verket så hyrde de den omöblerade trean svart.

Den avtalade hyran var 8 000 kronor i månaden. När de olovliga andrahandshyresgästerna fick reda på att den verkliga hyran för bostaden var 5 214 kronor i månade blev de upprörda.

Läs ocksåLämnade fönstret på glänt – krävs på 16 000 kronor

För att få tillbaka mellanskillnaden för de månader de har betalt överhyra har paret vänt sig till hyresnämnden i Malmö. Enligt de handlingar som paret har skickat in till nämnden vill de ha tillbaks 22 288 kronor.

Förstahandshyresgästen menar att hon har gått back på grund av den olovliga uthyrningen. Enligt hyresgästen har andrahandshyresgästerna inte betalt hyran för sina tre sista månader i bostaden. Kvinnan uppger även att hyresgästerna har skadat lägenheten samt stulit möbler.

Läs också Hyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet ID-kontrollerad hyresgäst: “Det är klart att folk blir stressade” Säkerhetskonsult hjälper MKB att spana efter svartuthyrare 144 misstänkta svartuthyrningar avslöjade sedan i höstas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.