Annons

Hyrde svart i Helsingborg – kräver värd på överhyra

Helsingborg Hyresgästerna, som har hyrt en lägenhet svart i Helsingborg, kräver sin värd på 22 288 kronor. Enligt andrahandshyresgästerna har de betalt 8 000 kronor i månaden när den verkliga hyran var på drygt 5 000 kronor.
besiktning lägenhet nycklar
Foto: Pixabay
Från mars till november förra året hyrde paret en lägenhet i Helsingborg. Förstahandshyresgästen hyrde ut sin bostad utan lov från sin hyresvärd. Nu kräver andrahandshyresgästerna sin hyresvärd på den överhyra de hävdar att de tvingats betala.

Våren 2018 flyttade paret in i sin nya lägenhet. Enligt hyresgästerna skrevs ett inneboendekontrakt men i själva verket så hyrde de den omöblerade trean svart.

Den avtalade hyran var 8 000 kronor i månaden. När de olovliga andrahandshyresgästerna fick reda på att den verkliga hyran för bostaden var 5 214 kronor i månade blev de upprörda.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

För att få tillbaka mellanskillnaden för de månader de har betalt överhyra har paret vänt sig till hyresnämnden i Malmö. Enligt de handlingar som paret har skickat in till nämnden vill de ha tillbaks 22 288 kronor.

Förstahandshyresgästen menar att hon har gått back på grund av den olovliga uthyrningen. Enligt hyresgästen har andrahandshyresgästerna inte betalt hyran för sina tre sista månader i bostaden. Kvinnan uppger även att hyresgästerna har skadat lägenheten samt stulit möbler.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.