Annons

Hyresavtal klart i Stenungsund

Stenungsund Närmare 2 000 hyresgäster hos Stenungsundshem får höjd hyra efter nyår. Detta enligt en färsk överenskommelse med Hyresgästföreningen.

Den kommunala hyresvärden Stenungsundshem höjer hyrorna med närmare 1,9 procent den 1 januari nästa år. Det innebär att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden blir 95 kronor dyrare.

Inför förhandlingarna med Hyresgästföreningen hade bostadsbolaget presenterat krav på en betydligt större hyreshöjning, drygt 2,7 procent, till följd av dyrare taxor och ökade kostnader för drift och underhåll.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stenungsundshem hör till de kommunala, västsvenska värdar som höjt hyrorna minst de senaste tio åren, enligt Hem & Hyras granskning tidigare i höstas.

Annons

Just nu pågår förhandlingar om nästa års hyror på många håll i länet. Men trots att 2013 bara är ett par veckor bort är relativt få överenskommelser klara. Det ökar risken för retroaktiva hyreshöjningar längre fram i vår.

Här är de uppgörelser om 2013 års hyror som redan är klara i Västra Götaland.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Läs mer om andra krav på hyreshöjningar i länet här.

Annons

 

Läs också Stenungsundshems vd får lämna sin post med omedelbar verkan Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.