HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresförhandling med Mitthem inledd

Sundsvall Årets förhandlingar med allmännyttan i Sundsvall, Mitthem AB, har startat. Bostadsbolaget har gått ut med att man vill ha en höjning på 3,2 procent.

Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Mitthem startade i onsdags. Men är inte avslutad ännu.

– Förhandlingarna pågår och vi kommer att träffas igen för att fortsätta diskussionerna. Vi har bara ”känt lite på varann” än så länge, säger Hyresgästföreningen region Norrlands förhandlare Conny Säker.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

En första överenskommelse har man ändå träffat – att inte prata med medierna innan förhandlingen är avslutad. Därför vill inte heller Mitthems vd Marie Selin kommentera de pågående diskussionerna.

Annons

Bostadsbolaget gick i förra veckan ut med ett krav på en höjning med 3,2 procent från och med 1 januari 2013.

Senast höjdes hyran för Mitthems hyresgäster den 1 februari i år med 2,4 procent och året innan det med 2 procent.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Inför årets förhandlingar har Hyresgästföreningen i region Norrland gått ut med kampanjen ”Stopp och belägg”. Utgångspunkten är att inga hyror ska höjas i Norrlands tillväxtområden; bland annat Luleå, Sundsvall och Östersund.

Annons

”Vi ställer inte upp på överdrivna krav på hyreshöjningar, nu får hyresvärdarna styrka vad de behöver pengarna till. Många allmännyttor gör stora vinster och levererar vinsterna till ägaren – kommunen. Allmännyttan ska inte vara en kassako för kommunerna och bara för att man är hyresgäst ska man inte tvingas betala en extra skatt via hyran”, skriver ordförande Esa Norojärvi, och förhandlingschef Sten Fors för Hyresgästföreningen region Norrland i ett pressmeddelande.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.