HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresförhandlingar för Kalmarvärdar har strandat

Kalmar Budet om hyreshöjningar på 1,5 procent för privata hyresvärdar i Kalmar är oacceptabelt. Det anser Fastighetsägarna, som nu avbryter förhandlingarna.

Fastighetsägarna är en branschorganisation för privata fastighetsägare, och kan på medlemmarnas mandat förhandla om hyrorna för deras räkning. I Kalmar förhandlar organisationens regionala gren GFR, Göteborg första regionen, med Hyresgästföreningen om nästa års hyror för ungefär 5 500 lägenheter.

GFR kom till förhandlingsbordet med ett utgångsbud om att få höja hyrorna med upp till fem procent för privata hyreshus. Attraktiva lägenheter skulle få en större hyreshöjning, ansåg organisationen.

Läs ocksåHyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist

Men Hyresgästföreningen anser att bostadens bruksvärde ska styra, och att lagen inte kan tolkas så att hyressättningen ska avgöras av efterfrågan.

I denna principiellt viktiga fråga har parterna inte kunnat enas. Fastighetsägarna avbryter därför förhandlingarna, och väljer i stället att vända sig till hyresnämnden för prövning. I ett pressmeddelande kallar man Hyresgästföreningens bud om hyreshöjningar på 1,5 procent för ”oacceptabelt”.

Läs också Hyrorna ovissa för 30 000 hyresgäster – stopp i förhandlingarna med Uppsalahem Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster Nu är tvisten avgjord – Gavlegårdarna missnöjda med årets hyreshöjning Stopp i hyresförhandling i Borås - medling i HMK väntar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.