HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresförhandlingar startar i Tingsryd

Tingsryd Stiftelsen Kommunhus vill höja hyran med i genomsnitt 3,58 procent.

I nästa vecka sätter sig Hyresgästföreningen vid förhandlingsbordet tillsammans med Tingsryds kommunala bostadsstiftelse Kommunhus.

Att förhandlingarna startar just nu beror på att begäran om förhandling om årets hyra kom in till Hyresgästföreningen först i december, därtill behövdes kompletteringar och i nästa vecka var tidigaste datum att få till. Höjningen ska gälla från 1 januari, om inte annat görs upp i förhandlingarna.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

Kommunhus yrkar på att hyran höjs med i genomsnitt 3,58 procent, vilket motsvarar ungefär 180 kronor i månaden för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

Annons

Höjningen motiveras med ökade kostander för bland annat underhåll och reparationer, även tomma lägenheter påverkar kalkylen liksom att bolaget räknar på två procents vinst.

Kommunhus har 1 082 lägenheter.

Annons
Läs ocksåHon tvingades skilja sig för att få lägenheten
Läs också Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020 Svedalahem kräver höjda hyror nästa år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.