Annons

Hyresförhandlingarna med Huge har kraschat

Huddinge Huge Bostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm kommer inte överens i hyresförhandlingarna. Nu ska tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén, HMK lösa tvisten. 8 000 hyresgäster riskerar därmed retroaktiv hyra.
Foto: Gry Ellebjerg

Monika Mongabure, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, berättar att Huge Bostäders ursprungliga bud var ett krav på att höja hyran med 3,8 procent från 1/1 2019. Ett krav de höll fast vid under fler möten. Enligt henne var bolagets senaste bud 2,5 procent, men även det för högt enligt Hyresgästföreningen, eftersom i princip alla allmännyttiga förhandlingar i Stockholm är klara på lägre nivåer.

– Det har varit väldigt låsta förhandlingar och vi tycker det är väldigt tråkigt att de väljer att ta det till HMK, speciellt när det finns ett märke i Huddinge på privata fastighetsägarsidan, säger hon.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Cristina Gonzalez Pons, Kommunikationschef på Huge Bostäder, säger att bolaget inte svarar på frågor eftersom förhandlingarna pågår.

Men i ett pressmeddelande skriver bolaget:
– Vi är inte överens om nivån på hyreshöjningen. Vi har i förhandlingarna bland annat pekat på den allmänna kostnadsökningen för värme, el och vatten. Vi vill kunna ge våra hyresgäster en bra service och samtidigt kunna ta hand om våra fastigheter, säger Huge Bostäders vd Karin Strömberg Ekström.

Annons
Läs också Hemlösa får egen lägenhet i ny satsning – Huddinge kommun inför Bostad först Huges hyresgäster får höjd hyra – men många får halverad elkostnad Evas 96-åriga mamma var svårt sjuk i cancer och smittades av legionella – ”värden vill mörka” Hyresgästen tände eld på grannarnas dörrar: ”Jag trodde jag skulle dö” Missnöje med sopkaos i Flemingsberg: ”Vi bor ju här”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.