HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresförhandlingarna med Huge har kraschat

Huddinge Huge Bostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm kommer inte överens i hyresförhandlingarna. Nu ska tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén, HMK lösa tvisten. 8 000 hyresgäster riskerar därmed retroaktiv hyra.
Foto: Gry Ellebjerg

Monika Mongabure, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, berättar att Huge Bostäders ursprungliga bud var ett krav på att höja hyran med 3,8 procent från 1/1 2019. Ett krav de höll fast vid under fler möten. Enligt henne var bolagets senaste bud 2,5 procent, men även det för högt enligt Hyresgästföreningen, eftersom i princip alla allmännyttiga förhandlingar i Stockholm är klara på lägre nivåer.

– Det har varit väldigt låsta förhandlingar och vi tycker det är väldigt tråkigt att de väljer att ta det till HMK, speciellt när det finns ett märke i Huddinge på privata fastighetsägarsidan, säger hon.

Läs ocksåIngvar, 93, vill handla åt grannarna under corona:"Jag har värden som en 50-åring"

Cristina Gonzalez Pons, Kommunikationschef på Huge Bostäder, säger att bolaget inte svarar på frågor eftersom förhandlingarna pågår.

Men i ett pressmeddelande skriver bolaget:
– Vi är inte överens om nivån på hyreshöjningen. Vi har i förhandlingarna bland annat pekat på den allmänna kostnadsökningen för värme, el och vatten. Vi vill kunna ge våra hyresgäster en bra service och samtidigt kunna ta hand om våra fastigheter, säger Huge Bostäders vd Karin Strömberg Ekström.

Läs också Misstänkt svartuthyrning – 200 hyresgäster blev uppsagda Klagade på lekande barn – tvingas själv flytta Pensionärer frös – Huge straffas med böter på 100 000 De förhandlar grannarnas hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.