Annons

Hyresgäst åker ut – grälar på fiktiva politiker

Helsingborg Grannarna har klagat på hyresgästens skrik, bankningar och stamp i golvet samt högljudda gräl med fiktiva politiker. Nu sägs kontraktet upp.
Foto: Pixabay

Den första januari i år flyttade hyresgästen in i två rum och kök på 52 kvadrat i Helsingborg. Ända sedan start vittnar grannar om störningar från hyresgästen. I huvudsak rör det sig om mycket höga skrik ofta mitt i natten men även på andra tider på dygnet.

Enligt vittnesmålen skriker hyresgästen könsord, ibland är det skrik med koppling till politiska frågor och gräl med fiktiva politiker. En av grannarna har ringt störningsjouren 43 gånger och har svårt att sova i sin lägenhet. En annan granne har problem med hjärtat och berättar att det varit mycket påfrestande att vakna mitt i natten av vrålskrik.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästen blev varnad i mars månad men då inget förändrades sades kontraktet upp till den 31 juli. Ärendet har nu avgjorts i hyresnämnden som anser att vittnesmålen är trovärdiga och att hyresgästen fått varningar och chanser att ändra sitt beteende men störningarna har fortsatt. Hyresnämnden anser att hyresgästen åsidosatt sina plikter som hyresgäst. Därför ska kontraktet inte förlängas och hyresgästen ska flytta omedelbart. Socialtjänsten är informerad.

Annons
Läs också Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Störande fågelljud gick till rätten – nu är de kvitt Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.