Annons

Hyresgäst får tillbaka 37 000 kronor

Sundsvall ​Det är inte första gången Keyfish hyresgäster i Sundsvall får återbäring för överhyra. Hyresgästföreningen har hittills företrätt tolv personer som betalat för mycket till fastighetsbolaget. Alla har fått tillbaka de pengar de lurats på.

​Fastighetsbolaget Keyfish tycks inte vilja följa regelboken. Trots redan satta hyror försöker de gång på gång salta hyresavierna. Nu måste bolaget åter igen betala tillbaka.

Det senaste ärendet berör en hyresgäst på Huginvägen i Granlo i centrala Sundsvall som under många månader fick betala mer i hyra än avtalat. Hyresgästen får nu tillbaka pengarna med ränta – cirka 37 000 kronor.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Sammanlagt har bostadsbolaget Keyfish AB betalat tillbaka 164 238 kronor till sina hyresgäster. Hittills.

Annons

Mannen bakom bolaget, Per Ahlberg, sitter i både kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige.

– Det märkliga är att vi är överens om utbetalningarna, men inte om att skriva en ny klausul om förhandlingsordning. Då skulle vi slippa det här och istället kunna förhandla om hyrorna som ju inte justerats sedan 2008, säger chefsjurist Niclas Sundell på Hyresgästföreningen Region Norrland.

Annons
Läs ocksåKeyfish har återbetalat 250 000 på tre år
Läs också Skandalvärd säljer fyra fastigheter Keyfish tvingas betala tillbaka hyra – igen Kräver hyrespengar tillbaka Keyfish förlorade tvist i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.