Annons

Skandalvärd säljer fyra fastigheter

Sundsvall Keyfish, som utsetts till en av Sveriges värsta hyresvärdar av Hyresgästföreningen, har sålt fyra fastigheter i Sundsvall till nybildade bolaget Sundsvallshem.

Hyresvärden Keyfish i Sundsvall har vid flera tillfällen tvingats betala tillbaka pengar till boende efter att ha tagit ut överhyror. Senast i juni i år betalade bolaget tillbaka 65 000 kronor i hyra och 24 000 kronor i skadestånd till tre hyresgäster på Huginvägen i Sundsvall efter beslut i hyresnämnden.

Han försöker sälja husen nu, och jag hoppas både för hans och hyresgästernas skull att han lyckas med det, sade hyresgästernas juridiska ombud Niclas Sundell i samband med det ärendet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Nu har försäljningen blivit av. Keyfishs ägare, moderate politikern Pär Ahlberg, har sålt fyra av sina fem kvarvarande fastigheter, på Krossvägen, Vikingavägen, Huginvägen och Mjölnervägen i Sundsvall, till Kristofer Johansson och Johan von Essens nybildade bolag Sundsvallshem. Kristofer Johansson äger sedan tidigare ett 50-tal lägenheter i Sundsvall.

Annons

Hur ser du på att den tidigare fastighetsägaren vid ett flertal tillfällen dömts till att betala tillbaka pengar efter att ha tagit ut överhyror?

Jag är tyvärr inte så jätteinsatt i det. Men jag tycker att nivån som Hyresgästföreningen satt i dag är för låg. Det har lett till att priserna sänkts på bostadsrätter vilket går ut över de som har lånat pengar för att betala sina lägenheter i Granlo, säger Kristofer Johansson och fortsätter.

Läs ocksåKeyfish har återbetalat 250 000 på tre år

Men nivån på hyrorna i just de här fallen kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte vet exakt vilka lägenheter eller priser det handlar om.

Annons

Kristofer Johansson berättar att planerna inledningsvis är att renovera det som behöver åtgärdas i fastigheterna, bland annat taket och fasaden på Krossvägen och tvättstugorna i samtliga fastigheter.

Läs också Keyfish tvingas betala tillbaka hyra – igen Hyresgäst får tillbaka 37 000 kronor Kräver hyrespengar tillbaka Keyfish förlorade tvist i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.