Annons

Hyresgäst i Knislinge fick provjobb – förlorar kontrakt

Östra Göinge När hyresgästen fick ett provjobb i Göteborg lät han en vän flytta in i hyresrätten i Knislinge. Eftersom mannen inte ansökte om tillåtelse att hyra ut i andra hand sade värden upp hyreskontraktet.
Foto: Pixaby
Hyresgästen i Knislinge lät en vän bo i lägenheten när han fick ett nytt jobb i Göteborg. Eftersom det endast handlar om ett provjobb ville han inte säga upp sitt hyreskontrakt. Värden anser att det handlar om olovlig andrahandsuthyrning och har sagt upp hyresgästens kontrakt.

Ett tillfälligt jobb på annan ort kan vara ett godtagbart skäl för andrahandsuthyrning. Men då är det viktigt att ansöka om tillstånd hos hyresvärden innan nya hyresgäster flyttar in. Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö missade hyresgästen i Knislinge att be om tillåtelse att hyra ut sin lägenhet när han fick ett nytt jobb i Göteborg.

Förstahandshyresgästen uppger att han inte vill säga upp sitt kontrakt eftersom det rör sig om ett provjobb och han inte vet om han får en fast anställning eller inte. Istället för att lägenheten ska stå tom låter han vänner bo där tills hans provanställning är över.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De nya hyresgästerna bråkade och störde grannarna vilket fick följden att hyresvärden uppmärksammade att det, helt utan deras vetskap, hade flyttat in nya hyresgäster i lägenheten. Hyresvärden har sagt upp hyreskontraktet men eftersom hyresgästen inte flyttar självmant har ärendet blivit ett fall för hyresnämnden. 

Annons
Fakta: Giltiga skäl för andrahandsuthyrning

Skäl för andrahandsuthyrning som ofta godkänns av hyresnämnden är följande:

  • Studier vid annan ort
  • Tillfälligt arbete på annan ort (där du avser att flytta tillbaka)
  • Längre utlandsvistelse
  • Flytta ihop med någon på prov
  • Vård på sjukhus eller liknande

Källa: Hyresgästföreningen

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.