Annons

Hyresgäst nära vräkas efter betalningsmiss

Jönköping Trots att felet vid inbetalningen av hyran var uppklarat med värden, arbetade kronofogden vidare med att vräka hyresgästen.

Det var när den kvinnliga hyresgästen, som bor i Jönköpings län, skulle betala hyran som det blev fel. Pengarna hamnade av misstag hos en annan hyresvärd. När hyresvärden skickade en skriftlig uppsägning för utebliven hyra, insåg kvinnan sitt misstag och kontaktade hyresvärden. Hyran betalades in rätt och värden drog tillbaka sin uppsägning.

Varken kvinnan eller hyresvärden kontaktade dock kronofogden, som fortsatte att jobba med ärendet. Snart kom besked från kronofogden att hon skulle vräkas från bostaden, och då kontaktade hon Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Därefter gick det snabbt. Hyresgästföreningen kontaktade värden, som i sin tur kontaktade kronofogden och förklarade att misstaget var uppklarat och att kvinnan inte längre hade någon skuld.

Annons

En timme efter att kvinnan ringt Hyresgästföreningen hade ärendet hos kronofogden och uppsägningen dragits tillbaka.

”När man får ett krav från kronofogden är det alltid viktigt att man skickar in ett skriftligt svar, där man antingen bestrider eller accepterar kravet. Det är också alltid bra att ringa och kontrollera så allt är i sin ordning, för att inte riskera att ett ärende fortsätter utan att man vet om det”, säger Mariana Lesic, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåKvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"
Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.