HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bor i Thailand – nekas andrahandsuthyrning

Jönköping Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem stoppar en hyresgäst som bor i Thailand att hyra ut sin lägenhet i Jönköping i andra hand. Nu vill mannen att hyresnämnden ska godkänna hans andrahandsuthyrning.

Mannen hyr en lägenhet på Öster i Jönköping. Under september 2014 till maj 2015 studerade han i Thailand och fick då klartecken från sin värd Vätterhem att hyra ut lägenheten i andra hand.

Senare under 2015 fick han återigen godkänt från värden att hyra ut lägenheten i ytterligare åtta månader, enligt mannen för fortsatta studier i Thailand. Vätterhem klargjorde dock att man inte skulle godkänna fler ansökningar om andrahandsuthyrning framöver.

Läs ocksåFörlorar lägenhet efter “sanitär katastrof”

I maj förra året ansökte mannen om en ny period, enligt mannen av samma skäl och för sista gången, och Vätterhem godkände även detta.

När mannen i juni i år lämnade in en ansökan om andrahandsuthyrning under en ny niomånadersperiod, den här gången för att provarbeta i Thailand, blev det stopp. Vätterhem avslog ansökan.

Nu vill mannen att hyresnämnden godkänner andrahandsuthyrningen. I sin ansökan till hyresnämnden skriver Jönköpingsbon att ”Jag har inga förutsättningar att provbo- och provarbeta i Thailand och samtidigt betala för min lägenhet i Sverige. Då måste jag ställa in vistelsen, som skulle betyda väldigt mycket för mig”.

Läs ocksåKnarkdom som bevis i hyresmål

Förhandling hålls 15 augusti.

Läs också Betalade för hög hyra - får tillbaka 7 500 kronor Störande sopsamlare riskerar sitt hyreskontrakt ”Hyresvärden kan ta ut vilken hyra som helst”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.