Annons

Bor i Thailand – nekas andrahandsuthyrning

Jönköping Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem stoppar en hyresgäst som bor i Thailand att hyra ut sin lägenhet i Jönköping i andra hand. Nu vill mannen att hyresnämnden ska godkänna hans andrahandsuthyrning.

Mannen hyr en lägenhet på Öster i Jönköping. Under september 2014 till maj 2015 studerade han i Thailand och fick då klartecken från sin värd Vätterhem att hyra ut lägenheten i andra hand.

Senare under 2015 fick han återigen godkänt från värden att hyra ut lägenheten i ytterligare åtta månader, enligt mannen för fortsatta studier i Thailand. Vätterhem klargjorde dock att man inte skulle godkänna fler ansökningar om andrahandsuthyrning framöver.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I maj förra året ansökte mannen om en ny period, enligt mannen av samma skäl och för sista gången, och Vätterhem godkände även detta.

Annons

När mannen i juni i år lämnade in en ansökan om andrahandsuthyrning under en ny niomånadersperiod, den här gången för att provarbeta i Thailand, blev det stopp. Vätterhem avslog ansökan.

Nu vill mannen att hyresnämnden godkänner andrahandsuthyrningen. I sin ansökan till hyresnämnden skriver Jönköpingsbon att ”Jag har inga förutsättningar att provbo- och provarbeta i Thailand och samtidigt betala för min lägenhet i Sverige. Då måste jag ställa in vistelsen, som skulle betyda väldigt mycket för mig”.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Förhandling hålls 15 augusti.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.