HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst sägs upp för nikotin och kattkiss

Nynäshamn En hyresgäst i Nynäshamn sägs upp för att ha rökt så mycket och låtit katterna kissat i sådan omfattning att hela lägenheten måste rivas ner till betongen. 

Många katter, många cigaretter, dålig städning och vädring – det är de sammantagna orsakerna som lett till att hyresvärden IHF Bostad vill säga upp sin hyresgäst. Och det är ingen liten åtgärdslista som presenteras för hyresnämnden. Hela lägenheten måste saneras från kattkiss och nikotinskador till en beräknad kostnad om 176 600 kronor.

Väggar ska slipas ner till betong, gipstak rivs, dörrar och skåp kasseras, plastmattor ska rivas upp, element demonteras och saneras – samtliga ytskikt måste behandlas med oxidationsmedel och biokem. Handfat, toalett och vitvaror kasseras. Allt för att få tillbaks lägenheten i ”lägsta godtagbara standard”. Men helt säkert på att nämnda insatser räcker är värden inte. Möjligen måste ytterligare åtgärder till innan lägenheten kan byggas upp igen.

Läs ocksåFönsterkross i hela trappan – nu vill värden få ut hyresgäst

Utöver skadorna från katter och cigarettrökning uppges hyresgästen också ha låtit bli att rapportera hål i badrumsmattan vilket gör att det finns en överhängande risk för vattenskador i fastigheten.

Om hyresgästen också kommer att bli skadeståndsskyldig är ännu inte klart, enligt det juridiska ombudet Björn Gustavsson.

– Värden har inte tagit ställning till hur de ska gå vidare med finansieringen än, säger han.

Läs ocksåSkrek ut sitt hat och önskade livet ur grannens barn – nu vräks hon
Läs också Hyra lägenhet "för att koppla av” inte skäl nog för att få behålla den Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.