HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst sålde värdens möbler

Norrköping Hyresgästen sålde och pantsatte inredningen i lägenheten han hyrde i andra hand. Nu döms den 45-årige mannen till böter för olovligt förfogande.
Foto: Jakob Kindesjö
45-åringen döms av tingsrätten för olovligt förfogande.

Den 45-årige mannen hade i drygt två års tid hyrt en möblerad lägenhet i Norrköping av en kvinnlig bekant. Under förra året började mannen missköta betalningarna och i våras bestämde kvinnan sig för att göra ett besök i bostaden.

Inne i lägenheten möttes hon av en stor oreda med flera sönderslagna möbler. Mannen hade också trotsat rökförbudet och rökt inne i lägenheten. En stor del av hennes ägodelar var också borta, bland annat smycken, prydnadssaker, porslin, vaser och husgeråd. Sammanlagt 58 föremål saknades och som 45-åringen visade sig ha sålt eller ha pantsatt.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Mannen har erkänt gärningarna  och döms nu av Norrköpings tingsrätt för olovligt förfogande till villkorlig dom och dagsböter. Han ska även betala skadestånd på 52 450 kronor till den drabbade kvinnan.

Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Efter Hem & Hyras granskning: Ministern lovar ändra lagen Andrahandsuthyrning en miljardindustri – svenskarna drog in 2,6 miljarder i fjol Svårt för Skatteverket att kolla fusket: "Överhyrorna ser vi inte"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.