HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst tvättade bildelar i tvättstugan

Landskrona ​Den 50-årige hyresgästen i Landskrona har enligt hyresvärden bland annat tvättat bildelar i tvättstugan och torkat trädgårdsmöbler i torkskåpet. Dessutom hävdar en av grannarna att mannen har trakasserat henne under en längre tid. Nu flyttar mannen.

Under förhandlingarna i hyresnämnden närvarade inte mindre än sju vittnen. Den tjocka luntan handlingar innehöll bland annat dagboksanteckningar från den kvinna som mannen ska ha trakasserat. Enligt anteckningarna har mannen under en längre period utsatt henne för dagliga trakasserier. Mannen ska bland annat ha spottat i kvinnans brevlåda, brutit strömmen till hennes lägenhet, bankat hårt i golvet och skrikit saker som ”din dumma jävul”.

Mannen själv menar att han är oskyldig till allt detta och hävdar att det enda oljud som kan ha hörts från hans lägenhet är när han ibland går upp på natten för att koka lite te.
Men det är inte enbart grannen som har tröttnat på mannens uppförande. Även hyresvärden har en lång lista med anklagelser mot 50-åringen. Den privata värden uppger bland annat att han har varit tvungen att byta tvättmaskin fem gånger de senaste tre åren på grund av att hyresgästen har tvättat bildelar i maskinen.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

50-åringen nekar till samtliga anklagelser. Att han skulle ha använt tvättmaskinen till sina bildelar är enligt honom helt fel. Det enda han har tvättat är bilklädsel.

Redan den 4 mars förra året fick mannen en skriftlig varning av hyresvärden. Den 29 mars sades han upp från sin bostad. Under slutet av januari hölls förhandlingarna i hyresnämnden. Samtliga hyresgäster i fastigheten närvarade vid mötet som slutade med en förlikning. 50-åringen gick med på att flytta från fastigheten senast den 1 juli. Fram till dess lovar han att rätta sig efter de regler som gäller för hyresgäster.

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.