Annons

Hyresgäst uppsagd för femte gången

Kävlinge Hyresgästen i Kävlinge har slarvat med sina hyresinbetalningar under en längre tid. Värdens femte uppsägning blir också det sista. Nu måste hyresgästen flytta.
Under flera år har hyresgästen i Kävlinge slarvat med sina hyresinbetalningar. Nu har värden tröttnat, mannen får inte fler chanser och måste flytta.

Den 50-årige mannen i Kävlinge har under en längre tid haft problem med att betala sin hyra i tid. Den privata värden har ett flertal gånger valt att ge mannen fler chanser. Den senaste uppsägningen av mannens kontrakt skedde för 1,5 år sedan. 

Hyresnämnden beslutade då att mannen skulle flytta men fastighetsägaren valde att ge mannen en fjärde chans att bättra sig. Men i somras hände det igen. Hyresgästen betalade inte sina hyror. Värden sa då upp hyreskontraktet en femte gång.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I hyresnämnden uppgav mannen att hans hyra betalades direkt av socialen och att han därför inte var medveten om att hyran inte var betald. Han berättade att hans socialsekreterare var sjukskriven och uppgav att det kunde vara skälet till att inbetalningarna hade uteblivit.

Den här gången var värden inte villig att kompromissa mer. Hyresnämnden gick på värdens linje och mannen måste lämna sin lägenhet i början av oktober.

Annons
Läs också Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Barnfamilj vräks efter socialtjänstens miss – fyrabarnsmamman: ”Det stressar mig varje dag” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.