Annons

Hyresgäst vann strid om dragiga fönster

Perstorp Kvinnan hade dragiga fönster i över ett år. Trots tjat gjorde värden inga åtgärder. Då tog hon ärendet till hyresnämnden och fick rätt.

Det blev en kall historia för hyresgästen i Perstorp. I slutet av 2011 installerades nya fönster i hennes lägenhet utan att lister sattes upp. Konsekvensen blev dragiga fönster och på vintern kunde inomhus temperaturen ligga på 16 grader. Enligt hyresgästen kontaktade hon värden vid ett antal tillfällen utan att något hände. Tillslut fick hon nog och lämnade in en ansökan till hyresnämnden om ett åtgärdsföreläggande.

Hyresgästföreningens jurist Jenny Lindh företrädde kvinnan i hyresnämnden. Hon förvånas över att värden inte åtgärdade de relativt enkla problemen snabbare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− I mer än ett år har hon tjatat på sin värd om sina problem utan att få gehör. Det är en jobbig situation för en hyresgäst att ha slitningar med sin värd. Det påverkar boendet negativt. Därför är det skönt att vi nu kommit överens med värden i hyresnämnden om att han ska åtgärda problemen, säger Jenny Lindh.

Annons

Hyresnämnden medlade mellan parterna och trots att värden hävdade att han inte känt till bristerna lovade han att åtgärda dem. Eftersom parterna kom överens avslog hyresnämnden beslut om åtgärdföreläggande.

− När värden åtgärdat samtliga problem kommer vi att yrka på hyresnedsättning under den period som listerna inte var på plats. I nuläget vet jag inte hur stort beloppet blir, säger Jenny Lindh.

Annons
Läs ocksåHyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.