Annons

Hyresgäster får rätt mot hyresvärden

Malmö Förutom att hyresvärden ville vräka hyresgästerna krävde han dem på 300 000 kronor i skadestånd. Nu får hyresgästerna rätt i tingsrätten.

Tingsrätten ger bara hyresvärden rätt på en av sammanlagt 17 punkter. Hyresgästerna tvingas plantera två nya träd i trädgården som ersättning för två almar som de fällt. I övrigt får hyresvärden inget gehör för sin ansökan till tingsrätten, tvärtom får han dessutom stå för hyresgästernas rättegångskostnader på 105 000 kronor.

Hyresvärden hävdade att hyresgästerna vanvårdat och genomfört olika otillåtna obyggnationer i husen i centrala Malmö. Hyresgästerna å sin sida levde i tron att de själva var skyldiga att genomföra allt underhåll själva enligt överenskommelse i hyreskontraktet. Enligt hyresvärden har hyresgästerna bland annat målat om ett hus laxrosa, byggt ett uterum, uppfört en förrådsbyggnad, omplacerat en trappa upp till ett loft, bytt lås på ytterdörrarna, gjort hål i en gårdsdörr och installerat en glasruta, tagit bort ett badkar och tagit bort tre garderober.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Tingsrätten konstaterar i sin dom att man inte kan pröva om hyresgästerna har orsakat några skador på fastigheterna eftersom de har rätt att återställer sina lägenheter den dagen de flyttar.

Annons
Läs också Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.