HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster i Tobo får ingen snöröjning

Tierp ​Flera år av eftersatt underhåll och nu en uppsagd förhandlingsordning. Hyresgästerna hos Master Bob Collection i Tobo oroar sig för att värden ska sälja husen.

​– Jag får skrämselhicka vid tanken på om Johan Stendahl ska ta över. Han går in i folks förråd utan att fråga om lov och en gång stod han och skrek åt mig att jag är områdets största kvalster som bara ställer till bekymmer, säger hyresgästen Petter Lindström.

I nästan hela sitt liv har han i olika omgångar bott i området. De senaste sjutton åren med fru och fyra barn. För tre år sedan tog Master Bob Collection AB över de tio fastigheterna i norduppländska Tobo, bland annat brukslängorna på Skolgatan. Sedan dess har underhållet för fastigheterna blivit kraftigt eftersatt, hävdar flera hyresgäster.
Det ska bland annat handla om varmvatten och uppvärmning som inte fungerar.
– Det är rent ut sagt för jävligt, säger en hyresgäst som vill vara anonym. Vi har inte fått någon snöröjning och vi har 50-75 centimeters snö. Jag kom inte ut ur garaget i morse.
Men dagen efter att vi pratat med kvinnan finns Johan Stendahl på plats, för att tillsammans med fyra män handskotta hela området.
Så har det, enligt hyresgästerna, ofta varit: de har ringt värden Robert Nebel, sedan har Johan Stendahl dykt upp för att lösa problemen. Men enligt Robert Nebel har det bara hänt ett par gånger och han vill inte ta ansvar för Johan Stendahl.
– Han har inget uppdrag av oss. Förvaltningen av husen i Tobo ska skötas av vår fastighetsskötare, säger Robert Nebel.
I slutet av 2008 sa Master Bob Collection upp förhandlingsordningen med Hyresgästföreningen. Till hyresnämnden har Robert Nebel sagt att det är för att han har en köpare på gång som inte vill ha någon förhandlingsordning. Hyresgästerna oroar sig nu för att köparen heter Johan Stendahl.
Till Hem & Hyra säger Robert Nebel:
 – Det finns inga planer på att sälja fastigheterna. Inte heller till Johan Stendahl.
Johan Stendahl har gått i personlig konkurs efter en skatteskuld på 35 miljoner kronor och uppges äga fastigheter i Sydafrika och Monaco.
 
 

Läs också Peter har varit utan post i en månad – värden vägrar flytta brevlådor Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Hyresvärden gick under jorden – nu säljs husen på exekutiv auktion: ”Det här har inte varit schysst” Lungsjuka Anneli, 63, instängd hemma i tre år – värden stoppade hjälpen Stephanie drogs inför rätta för trasig tapet – här är advokaten som stämmer sina hyresgäster: ”Satt det i system”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.