Annons

Hyresgäster i Trelleborg utan fastighetsel

Trelleborg 28 hyresgäster i tre skandalfastighet i Trelleborg är utan fastighetsel sedan i går. Därmed saknar de varmvatten och kan inte använda tvättstugan.

Dragiga fönster, mögel, obetalda elräkningar. Efter åratal av problem i tre fastigheter med en och samma hyresvärd i Trelleborg begärde Hyresgästföreningen förra sommaren att husen skulle tvångsförvaltas. Efter förhandlingar i hyresnämnden då en potentiell köpare presenterades och löften gavs om bättring fick hyresvärden en andra chans mot att han inte själv skulle ta hand om fastigheterna. Men nu har även den tillfälliga förvaltaren brustit. Efter att elräkningen lämnats obetald stängdes i går fastighetselen av.

Först i dag fick Hyresgästföreningen kännedom om vad som hänt. Och föreningen är starkt kritisk till Trelleborg kommuns agerande. Det kommunala energibolaget är skyldiga att informera Hyresgästföreningen och hade kommunen meddelat att de hade för avsikt att stänga av elen kunde Hyresgästföreningen gått in med en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden och hyresgästerna hade sluppit att drabbas. Nu kommer det att dröja till nästa vecka innan hyresnämnden har tid att besluta i fallet. Tills dess är hyresgästerna utan fastighetsel.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är för bedrövligt att hyresgästerna ska behöva ha det så här. Hade kommunen hört av sig till oss hade det här inte behövt hända. Det är mycket olyckligt att rutinerna brustit och nu får vi se över dem så att det här inte händer igen, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Hem & Hyra har förgäves försökt nå vd:n för Trelleborgs energiförsäljning AB.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Skandalhus kan säljas

Kräver fyra tvångsförvaltningar i Skåne

Annons

Kritiserad Trelleborgsvärd hotas av böter

Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.
Läs också Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.