HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster kastas ut efter bordellavslöjande

Malmö En kedja av uthyrningar slutade med att lägenheten i Malmö hamnade i händerna på ett internationellt prostitutionsnätverk. Fastighetsägaren försöker nu ta tillbaka bostaden men kan inte hitta hyresgästerna.

Fängelse för koppleri blev straffet för kvinnan som skötte verksamheten. I våras avslöjade polisen vad som pågick i lägenheten i centrala Malmö. Den hyrdes i tredje hand och flera kvinnor från Sydamerika hade transporterats till Malmö för att sälja sex. Den dömda kvinnan har skott sig på sexköpen, det har tingsrätten och hovrätten tidigare kommit fram till.

Nu inleds nästa process, i hyresnämnden, där fastighetsägaren försöker kasta ut paret som har förstahandskontrakt. Bordellverksamheten blev möjlig genom en serie av otillåtna andrahandsuthyrningar, menar värden. Polisutredningen har tidigare visat samma sak men det finns inga misstankar om brott mot paret.

Läs ocksåSades upp efter svartuthyrning - men hyresgästen ger inte upp

Rent formellt motiveras uppsägningen med att lägenheten har hyrts ut utan tillstånd. Men även genom att hyran slutade komma in, tidsmässigt vid punkten när polisen slog till mot lägenhetsbordellen, bytte lås och plomberade dörren. Idag finns en hyresskuld på över 31 000 kronor.

Utöver det lägger värden även fram att förstahandshyresgästerna inte har gått att hitta. De har alltså inget behov av bostaden, är värdens tolkning. Paret har än så länge inte svarat på uppsägningen. Polisen lyckades inte heller hitta dem under utredningen av bordellhärvan. Enligt värdens uppgifter ska de inte längre bo kvar i Sverige. Nu ska hyresnämnden ta ställning i frågan om uppsägningen.

Läs ocksåSkilsmässan i Sydamerika drog ut på tiden – det kostade lägenhetenFlygplan i luften
Läs också Vattenläcka avslöjade otillåten andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning spårade ur - lägenheten blev en bordell Lät föräldrarna bo i hyresrätten – förlorar kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.