HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster reagerar: ”Bara jag har någonstans att bo”

Skåne Trenden är tydlig. Fler kommunala bostadsbolag säljer lägenheter för att kunna bygga nytt. Men spelar det någon roll för hyresgästerna vem som äger huset? Vi ställde frågan till dem det gäller.
Foto: Emil Malmborg
Allt fler kommunala bostadsbolag säljer lägenheter för att kunna bygga nytt. Men spelar det någon roll vem som äger fastigheten? Vi ställde frågan till några hyresgäster. Så här tycker de.

Fler fastighetsförsäljningar innebär ny hyresvärd för tusentals skånska hyresgäster. Men spelar det någon roll om man har en kommunal eller privat hyresvärd? Vi ställde frågan till dem de gäller: hyresgästerna!

Anna Lilja, Malmö.

Anna Lilja, Heleneholm, Malmö
– Ja! Politiskt sett föredrar jag en kommunal. Med tanke på bostadsköerna. Det blir rättvisare i den bostadsmarknad vi har. Man kan också ställa mer krav på en kommunal hyresvärd.

Natasa Borcak, Malmö

Natasa Borcak, centrum, Malmö
– Det är nog bättre med kommunal. Det känns som att privata värdar inte går att styra. De gör som de vill. Det blir stor skillnad på hyran också.

Nina Vogel, Malmö

Nina Vogel, Möllevången, Malmö
– Det tycker jag! Förväntningarna är olika. En kommunal hyresvärd har inte en ekonomisk vinst som första prioritet. Deras syfte är att boendet ska vara mer rättvist.

Lucian Damgaard, Malmö

Lucian Damgaard, Kulladal, Malmö
– Det kvittar! Bara jag har någonstans att bo. Jag har bott sju år i min lägenhet och trivs bra.

 

Oscar Säfström, Malmö

Oscar Säfström, Slottsstaden, Malmö
– Det kan gå snabbare att få en lägenhet med en privat värd. Kommunalt är det långa bostadsköer och nästan omöjligt att få en lägenhet.

Text och foto: Emil Malmborg

Läs ocksåTrend: Fler allmännyttor säljer för att bygga nytt
Läs också Carsten är orolig över att hans hem ska bli sålt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.