HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster tar kamp i Växjö

Växjö Inte bara det att 2 000 lägenheter i Växjö ska säljas, kommunen räknar även med att ta ut 25 miljoner kronor från Växjöbostäder. Hyresgästföreningen mobiliserar sig för strid.
Foto: Anneli Lindgren
Drygt 90 personer träffades i Växjö i måndags kväll med vilja att ta strid mot kommunens försäljningsplaner och miljonuttag från Växjöbostäder. En arbetsgrupp bildades som tillsammans med Hyresgästföreningens Växjöförening ska ta fram strategier för att bilda opinion mot planerna.

Omkring 90 personer samlades i går kväll när Hyresgästföreningen i Växjö kallade till opinionsmöte för att prata om kommunens planer på att sälja delar av sitt bestånd och ta ut 25 miljoner kronor från sitt bostadsbolag för att satsa på bland annat skolan, något som ses som en dubbelbeskattning av hyresgästerna.

– Det var många som kom och det var mycket kampvilja. Det känns positivt, fantastiskt bra, berättar Eva-Britt Svensson, vice ordförande i Växjöföreningen.

Läs ocksåHyreskrav i Växjö skapar debatt bland Växjöborna på nätet

– Jag fick frågan från radion om vi förklarat krig mot kommunen men så är det inte, utan det känns som att kommunen startat krig mot alla hyresgäster.

Vad händer nu?

– På mötet anmälde sig 12–13 personer som vill arbeta vidare med detta så det utsågs en grupp som ska arbeta tillsammans med Växjöföreningen styrelse för att driva opinion. Så nu är det upp till gruppen hur vi ska gå vidare, säger Eva-Britt Svensson.

Läs ocksåOckupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över
Läs också Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda (V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.