Annons

Hyresgäster tar kamp i Växjö

Växjö Inte bara det att 2 000 lägenheter i Växjö ska säljas, kommunen räknar även med att ta ut 25 miljoner kronor från Växjöbostäder. Hyresgästföreningen mobiliserar sig för strid.
Foto: Anneli Lindgren
Drygt 90 personer träffades i Växjö i måndags kväll med vilja att ta strid mot kommunens försäljningsplaner och miljonuttag från Växjöbostäder. En arbetsgrupp bildades som tillsammans med Hyresgästföreningens Växjöförening ska ta fram strategier för att bilda opinion mot planerna.

Omkring 90 personer samlades i går kväll när Hyresgästföreningen i Växjö kallade till opinionsmöte för att prata om kommunens planer på att sälja delar av sitt bestånd och ta ut 25 miljoner kronor från sitt bostadsbolag för att satsa på bland annat skolan, något som ses som en dubbelbeskattning av hyresgästerna.

– Det var många som kom och det var mycket kampvilja. Det känns positivt, fantastiskt bra, berättar Eva-Britt Svensson, vice ordförande i Växjöföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag fick frågan från radion om vi förklarat krig mot kommunen men så är det inte, utan det känns som att kommunen startat krig mot alla hyresgäster.

Annons

Vad händer nu?

– På mötet anmälde sig 12–13 personer som vill arbeta vidare med detta så det utsågs en grupp som ska arbeta tillsammans med Växjöföreningen styrelse för att driva opinion. Så nu är det upp till gruppen hur vi ska gå vidare, säger Eva-Britt Svensson.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Hyreskrav i Växjö skapar debatt bland Växjöborna på nätet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.