HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster i Tomelilla sjuka av fukt och mögel

Tomelilla Det var läraren till ett av familjens barn som reagerade på den låga standarden och de många bristerna i lägenheten. Miljöförbundet på Österlen kopplades in och de hittade både fukt och mögel i lägenheten. Nu tvingar Miljöförbundet hyresvärden att åtgärda bristerna.
Foto: Jenny Knutsson
Fukt- och mögelskador är bara några av alla brister i fastigheten Storken 11 i Sävsjö.

I den första anmälan som lämnades till Miljöförbundet berättar familjen bland annat att de har svårt att sova och att de lider av insektsbett de får i lägenheten. De drabbas av ständiga förkylningar, elen fungerar bara ibland och fönstren vågar de inte öppna eftersom de inte går att stänga igen. Det är ett av barnens lärare som hjälpt till med anmälan och som berättar om frustrationen över att familjen inte får den hjälp de behöver. ”Jag har sett hur min elev påverkats av detta och förfärats över hur familjen inte har någon som kan hjälpa dem med hur de ska gå tillväga vid en sådan situation”, skriver läraren.

När miljöförbundet gjorde en inspektion på plats slutade det med en lång lista med brister: ventilationen fungerar för dåligt, i sovrummen finns det mögelpåväxt kring fönstren, golvet i och utanför badrummet är fuktskadat, kakelplattor i badrummet är trasiga, det regnar in, flertalet fönster går ej att öppna, element fungerar inte som de ska, hängrännorna är fulla med löv, putsen på fasaden har fallit bort och det finns mögel i trapphuset.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

De många bristerna är en olägenhet för människors hälsa, menar Miljöförbundet, som nu kräver att den privata fastighetsägaren åtgärdar dessa omgående.

Annons
Läs också Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Coliving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.