HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster vid Fridhemsplan slipper galleria på gården

Kungsholmen I det nya förslaget till detaljplan för kvarteret Väktaren är gallerian borta och hyresrätterna fler. Hyresgästerna är glada men kallar planen "ett hafsverk".

Gallerian är borta och hyresrätterna fler i den nya detaljplanen. Den läggs fram för stadsbyggnadsnämnden först i nästa vecka. Frågan skickades på återremiss i januari och nu presenteras ett omarbetat förslag. Kvar finns påbyggnad med hyresrätter i fastigheterna mot Drottningholmsvägen och St Eriksgatan, samt ett nytt bostadshus på innergården. 

– Nu börjar det röra på sig, konstaterar Steffan Carlson i den lokala Hyresgästföreningen i kvarteret Väktaren, och fortsätter. 

Läs ocksåHissen låste in Nadja och hindrade hemtjänsten - men nya förslag ska göra hissåkandet säkrareHiss, Nordmarksvägen, Farsta strand

– Vi har två bollar i luften, dels är det detaljplanen och de politiska besluten, dels de juridiska processerna när det gäller ombyggnaden.

Ombyggnaden i Alectas hyreshus är överklagad till hovrätten. I Familjebostäders fastighet har ombyggnaden ännu inte kommit igång, möjligen avvaktar man att detaljplanen ska bli klar.

Det förra detaljplaneförslaget kritiserades av flera instanser, bland andra Skönhetsrådet, för att inte ta ett helhetsgrepp på Fridhemsplan. Det gör inte heller det nya förslaget. Fortfarande saknas också en miljökonsekvensbeskrivning. I ett brev till borgarråden kallar lokala hyresgästföreningen förslaget ”motvilligt och slarvigt utarbetat i all hast”.

Läs ocksåStora brister i nytt hyreshus: "50 felanmälningar kvar att åtgärda”

– Hela stadsmiljön har man bara nonchalerat. Det är tydligen ingenting man vill ta i, säger Steffan Carlson.

Läs också Fick elstöt av handdukstork – värd ger hyresgäster 2,4 miljoner i kompensation för brister Sveriges största hyresförhandling på grund – igen Trygghetsvärdar i Göteborg rapporterar till polisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.