HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen i Motala flyttar till Väster

Motala Hyresgästföreningen i Motala flyttar igen. En föreningslokal ersätter den expedition som funnits tidigare.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresgästföreningen flyttar till Gula huset på Väster.

Första steget togs i höstas, då de två anställda som jobbar med verksamhetsutveckling i Motalaområdet inom Hyresgästföreningen bytte arbetsort till Linköping. Kritiska röster höjdes från en del förtroendevalda, som inte tyckte att det informerats tillräckligt om förändringen.

Nu sker nästa steg, i och med att expeditionen i Gamla stan stängs. Hyresgästföreningen lämnar därmed lokalerna man flyttade in i så sent som 2014.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

– Eftersom ingen personal är fast stationerad i Motala längre så behövs inte något kontor där, säger verksamhetsutvecklare Annika Onttonen.

Det som behövs är en föreningslokal där förtroendevalda medlemmar, framför allt föreningsstyrelsen i Motala-Vadstena och förhandlingsdelegationerna, kan träffas för möten, menar hon.

Den verksamheten flyttar nu till Gula huset på Väster.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– Platen har ett områdeskontor i samma hus och det fanns en lokal över som vi kan använda, säger Annika Onttonen.

Lokalen ingår i det boinflytandeavtal som föreningen har med Platen, vilket betyder att man inte behöver betala någon hyra. Det har man gjort för expeditionen i Gamla stan.

För medlemmar betyder flytten ingenting i praktiken, betonar Annika Onttonen.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

– Vi har aldrig haft ett kontor med fasta öppettider utan tagit emot besök efter överenskommelse. Det går bra även i fortsättningen. Man behöver inte åka till Linköping för att träffa oss. Det vi riskerar att missa är spontana möten mellan förtroendevalda och anställda, säger hon.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.