Annons

Hyresgästföreningen i Motala flyttar till Väster

Motala Hyresgästföreningen i Motala flyttar igen. En föreningslokal ersätter den expedition som funnits tidigare.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresgästföreningen flyttar till Gula huset på Väster.

Första steget togs i höstas, då de två anställda som jobbar med verksamhetsutveckling i Motalaområdet inom Hyresgästföreningen bytte arbetsort till Linköping. Kritiska röster höjdes från en del förtroendevalda, som inte tyckte att det informerats tillräckligt om förändringen.

Nu sker nästa steg, i och med att expeditionen i Gamla stan stängs. Hyresgästföreningen lämnar därmed lokalerna man flyttade in i så sent som 2014.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Eftersom ingen personal är fast stationerad i Motala längre så behövs inte något kontor där, säger verksamhetsutvecklare Annika Onttonen.

Det som behövs är en föreningslokal där förtroendevalda medlemmar, framför allt föreningsstyrelsen i Motala-Vadstena och förhandlingsdelegationerna, kan träffas för möten, menar hon.

Annons

Den verksamheten flyttar nu till Gula huset på Väster.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Platen har ett områdeskontor i samma hus och det fanns en lokal över som vi kan använda, säger Annika Onttonen.

Lokalen ingår i det boinflytandeavtal som föreningen har med Platen, vilket betyder att man inte behöver betala någon hyra. Det har man gjort för expeditionen i Gamla stan.

Annons

För medlemmar betyder flytten ingenting i praktiken, betonar Annika Onttonen.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Vi har aldrig haft ett kontor med fasta öppettider utan tagit emot besök efter överenskommelse. Det går bra även i fortsättningen. Man behöver inte åka till Linköping för att träffa oss. Det vi riskerar att missa är spontana möten mellan förtroendevalda och anställda, säger hon.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.