HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen stämmer Gavlegårdarna för legionellafall

Gävle Hyresgästen blev svårt sjuk efter att ha smittats av legionella i badrummet. Nu tänker Hyresgästföreningen stämma Gavlegårdarna i tingsrätten.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Gävlebon Ann-Cathrine Mattsson, som smittades av legionella för tre år sedan och idag är heltidssjukskriven på heltid med svåra besvär. Hon kan inte läsa böcker, har svårt med minnet och balansen och har svårt att formulera sina tankar och känslor. Hon själv och Hyresgästföreningen anser att hon smittats i samband med ett bad i lägenheten som hon hyrde av Gavlegårdarna.

Hyresgästföreningen har tidigare drivit ärendet mot Gävlegårdarna, men bolagets försäkringsbolag ville då varken ge ersättning för förlorad arbetsinkomst eller för sveda och värk till Ann-Cathrine Mattsson.

Läs ocksåFastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärerEn man i 50-årsåldern sittandes i en soffa.

Men efter att ha gått igenom fallet på nytt har Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle bestämt sig för att dra Gavlegårdarna inför rätta.

Annons

– Vi har tittat över ärendet en gång till för att se om vi kan hitta nya infallsvinklar, och det har vi gjort. Vi har ny bevisning i målet, säger Hyresgästföreningens jurist Anna Hallberg som är inblandad i processen.

Vilka bevisen är vill hon dock inte gå in på innan stämningsansökan är inlämnad till tingsrätten, något som kan dröja ett par veckor.

Läs ocksåHemlös riskerade fängelse – missade att "adressändra"Hemlös som sitter på en bänk på en tågstation

 

Annons

Läs även http://www.hemhyra.se/gavleborg/badet-forstorde-hennes-liv

Läs också Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.