Annons

Hyresgästföreningen stäms på 100 000 kronor

Stockholm Grovt förtal eller ej. Hyresgästföreningen region Stockholm har stämts av en anställd som kräver 100 000 kronor i skadestånd. I dag möttes parterna i Stockholms tingsrätt.

Det blir ingen förlikning mellan den anställde och Hyresgästföreningen, det framkom när försvarets ombud fick frågan vid dagens muntliga förhandling i Stockholms tingsrätt.

– Nej, vi ser ingen möjlighet till förlikning utan vill pröva ärendet, meddelade Sven Rosqvist, ombud för Hyresgästföreningen och de två före detta cheferna på regionkontoret i Stockholm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bakgrunden till stämningen är att den anställde hävdar att två före detta chefer på Hyresgästföreningen region Stockholm gjort sig skyldiga till grovt förtal alternativt förtal då de spridit allvarliga och osanna uppgifter om den anställde. Uppgifterna ska ursprungligen ha kommit från vd:n för det bostadsbolag som den anställde var ansvarig för.

En av de före detta cheferna på Hyresgästföreningen hävdar å sin sida att vd:n för det aktuella bostadsbolaget framfört kritik mot hur den anställde skötte sitt jobb. Därefter har en av cheferna fört vidare uppgifterna till den andra chefen som tagit upp kritiken i ett möte med representanter för facket. Hyresgästföreningen hävdar också att den aktuella chefen uttryckt att den kritik som framfördes mot den anställde inte fick föras vidare.

Annons

Den anställde hävdar ändå att uppgifterna har spridits på flera olika sätt.
Försvarets ombud Sven Rosqvist ville veta hur den anställde kunde veta att uppgifterna spridits.

Läs ocksåMariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord”En mobil på den ena sidan och en kvinna i mörkt hör på den andra. Kvinnan tittar rakt fram.

– Jag kan inte förklara exakt hur det har spridits men jag har fått förklarat för mig vad som sagts vid mötet från flera personer och sett mejl och en rapport från facket som visar att uppgifterna läckt ut, hävdar den anställde.

Huvudförhandling kommer att ske den 26 mars och senast den 12 februari ska alla bevis som parterna vill använda i rättegången ha inkommit till tingsrätten.

Annons

Den anställdes ombud hävdar att de har flera ljudfiler som stärker deras påstående att de före detta cheferna gjort sig skyldiga till förtal.

Läs ocksåKräver 1,4 miljoner i skadestånd - Hyresgästföreningen stämmer Svenska hus för olaglig hyreshöjningEn bill på en tagg och bredvid Michelle Komulainen som är förhandlare på Hyresgästföreningen.
Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.