Annons

Hyresgästföreningen stäms på 100 000 kronor

Stockholm Grovt förtal eller ej. Hyresgästföreningen region Stockholm har stämts av en anställd som kräver 100 000 kronor i skadestånd. I dag möttes parterna i Stockholms tingsrätt.

Det blir ingen förlikning mellan den anställde och Hyresgästföreningen, det framkom när försvarets ombud fick frågan vid dagens muntliga förhandling i Stockholms tingsrätt.

– Nej, vi ser ingen möjlighet till förlikning utan vill pröva ärendet, meddelade Sven Rosqvist, ombud för Hyresgästföreningen och de två före detta cheferna på regionkontoret i Stockholm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bakgrunden till stämningen är att den anställde hävdar att två före detta chefer på Hyresgästföreningen region Stockholm gjort sig skyldiga till grovt förtal alternativt förtal då de spridit allvarliga och osanna uppgifter om den anställde. Uppgifterna ska ursprungligen ha kommit från vd:n för det bostadsbolag som den anställde var ansvarig för.

En av de före detta cheferna på Hyresgästföreningen hävdar å sin sida att vd:n för det aktuella bostadsbolaget framfört kritik mot hur den anställde skötte sitt jobb. Därefter har en av cheferna fört vidare uppgifterna till den andra chefen som tagit upp kritiken i ett möte med representanter för facket. Hyresgästföreningen hävdar också att den aktuella chefen uttryckt att den kritik som framfördes mot den anställde inte fick föras vidare.

Annons

Den anställde hävdar ändå att uppgifterna har spridits på flera olika sätt.
Försvarets ombud Sven Rosqvist ville veta hur den anställde kunde veta att uppgifterna spridits.

Läs ocksåDyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vdDen förberedande förhandlingen mellan den före detta vd:n Pär Nilsson och Bengtsforshus blev fruktlös. Nu möts parterna i domstol.

– Jag kan inte förklara exakt hur det har spridits men jag har fått förklarat för mig vad som sagts vid mötet från flera personer och sett mejl och en rapport från facket som visar att uppgifterna läckt ut, hävdar den anställde.

Huvudförhandling kommer att ske den 26 mars och senast den 12 februari ska alla bevis som parterna vill använda i rättegången ha inkommit till tingsrätten.

Annons

Den anställdes ombud hävdar att de har flera ljudfiler som stärker deras påstående att de före detta cheferna gjort sig skyldiga till förtal.

Läs ocksåJuridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador
Läs också Domstol avfärdar historia om svartmögel - man som hyrde villa får betala över 330 000 Fastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärer Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.