HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning för hyresgäster hos Alfta-Edsbyns Fastighets klar

Ovanåker Det blir en hyreshöjning på 2,5 procent från årsskiftet för Alfta-Edsbyns Fastighets hyresgäster. Ökade kostnader för uppvärmning, avfallshantering och reparationer ligger bakom höjningen.
Aefab har kommit överens med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på 2,5 procent från 1 januari 2020.

Aefab yrkade från början på en hyreshöjning på 4 procent, men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen kom man till slut överens om en höjning på 2,5 procent.

Förutom att taxorna
har höjts för uppvärmning och sophämtning har bolaget extra kostnader i form av reparationer av vattenskador. Aefab behöver också komma ikapp med eftersatt underhåll.

Enligt Owe Hellberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, har Aefab de lägsta hyrorna bland alla de kommunala bostadsbolagen i Gävleborgs län.

Läs ocksåSeg hyrestvist över - hyrorna höjs i Kävlinge

Hyreshöjningen börjar gälla från 1 januari 2020.

Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Höjt pris på pellets chockar Gullspångsbostäder Retroaktiv hyreshöjning för hyresgäster i Knivsta Hyreshöjning i Kalix klar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.