Annons

Hyreshöjningar vid renovering på Vetterstorp klara

Västerås Mimer och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om hyreshöjningarna i samband med renoveringarna på Vetterstorp i Västerås.

Efter påtryckningar och protester från hyresgäster och Hyresgästföreningen har Mimer gått med på att erbjuda tre valbara nivåer av renovering. För en trea på 70 kvadratmeter kommer den högsta nivån att ge en hyreshöjning på omkring 70 procent, mellannivån en höjning på runt 60 procent och för den lägsta nivån blir hyreshöjningen cirka 40 procent. Alla hyresgäster får välja mellan de tre nivåerna. 

Hyrorna kommer att trappas upp gradvis under fem år för de två högre nivåerna och under tre år för den lägsta nivån.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Lars Korkman (S), ordförande i Mimer, kommer dock de lägenheter där hyresgästen väljer en lägre nivå nu ändå att renoveras till en högre standard efter att den nuvarande hyresgästen har flyttat ut.

Annons

– Vi måste renovera utifrån en hållbarhetsaspekt, att lägenheterna ska hålla i 40–50 år efter renoveringen. Att erbjuda flera valbara nivåer blir totalt sett dyrare, men billigare för de nuvarande hyresgästerna. Självklart tycker jag inte att det är bra om hyresgäster måste flytta på grund av hyreshöjningar, säger han.

Mimer planerar att påbörja renoveringarna hösten 2016.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg
Läs också Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.