HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjningar vid renovering på Vetterstorp klara

Västerås Mimer och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om hyreshöjningarna i samband med renoveringarna på Vetterstorp i Västerås.

Efter påtryckningar och protester från hyresgäster och Hyresgästföreningen har Mimer gått med på att erbjuda tre valbara nivåer av renovering. För en trea på 70 kvadratmeter kommer den högsta nivån att ge en hyreshöjning på omkring 70 procent, mellannivån en höjning på runt 60 procent och för den lägsta nivån blir hyreshöjningen cirka 40 procent. Alla hyresgäster får välja mellan de tre nivåerna. 

Hyrorna kommer att trappas upp gradvis under fem år för de två högre nivåerna och under tre år för den lägsta nivån.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

Enligt Lars Korkman (S), ordförande i Mimer, kommer dock de lägenheter där hyresgästen väljer en lägre nivå nu ändå att renoveras till en högre standard efter att den nuvarande hyresgästen har flyttat ut.

– Vi måste renovera utifrån en hållbarhetsaspekt, att lägenheterna ska hålla i 40–50 år efter renoveringen. Att erbjuda flera valbara nivåer blir totalt sett dyrare, men billigare för de nuvarande hyresgästerna. Självklart tycker jag inte att det är bra om hyresgäster måste flytta på grund av hyreshöjningar, säger han.

Mimer planerar att påbörja renoveringarna hösten 2016.

Läs ocksåTio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nyttKonflikten om hyrorna på Pennygången ledde till att Hyresgästföreningen utvecklade nya metoder, säger Kim Weinehammar och Pedram Kouchakpour.
Läs också Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.