HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresklart hos Sölvesborgshem

Blekinge Vid årsskiftet får hyresgästerna hos Sölvesborgshem en hyreshöjning på 1,58 procent. Hyresgästföreningen och Sölvesborgshem har även enats om att tillsammans ta fram en modell för kommande hyresförhandlingar.
Foto: Petra Martinsson
Vid årsskiftet höjer Sölvesborgshem sina hyror med 1,58 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Mikael Nelander är Hyresgästföreningens hyresförhandlare gläds åt att parterna kunde komma överens lokalt om nästa års hyreshöjning så att det inte fick gå till Hyresmarknadskommittén som förra gången.

– Vi gick in med ett ansträngt förhållande men efter god dialog har vi kunnat enas om höjningen. Vi har också enats om att vi tillsammans ska försöka ta fram en modell för framtida hyresförhandlingar. Tanken är att underlätta förhandlingen och skapa en samsyn, berättar Mikael Nelander.

Läs ocksåTvå procent i hyreshöjning hos Karlskronahem – och bredband

Johan Braw, Sölvesborgshems vd, säger i ett pressmeddelande:

– Höjningen är betydligt lägre än den vi yrkade, men i kombination med den andra delen av överenskommelsen och med andra åtgärder som kan bli aktuella bedömer vi att nivån får duga.

Här listar Hem & Hyra löpande de hyresuppgörelser som är klara för 2020 i Blekinge

Läs ocksåBetalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

 

 

 

Läs också Privatvärdar i Kungsbacka höjer hyrorna för 2 700 hushåll Höjd hyra med en hundring i BohusÄlvsborg-Skaraborg Betalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.