Annons

Hyresklart i Köping

Köping Köpings Bostads AB och Hyresgästföreningen har kommit överens om hyrorna för 2014. Den 1 mars höjs de med i snitt 2,1 procent.

För en genomsnittlig lägenhet på 65 kvadratmeter med en månadshyra på 4 900 kronor innebär det cirka 100 kronor mer i månaden.
Hyreshöjningen varierar mellan 0 och 2,8 procent beroende bland annat på var i Köping lägenheten är belägen. Parkeringsplatserna höjs med 6 kronor i månaden och garageplatserna med 15 kronor i månaden från samma datum.

Hyreshöjningen beror på att kostnader för taxor har ökat samt att bolaget har satsat på fastighetsunderhåll.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi har fört konstruktiva och bra diskussioner med Hyresgästföreningen. Vi har diskuterat nivåer på underhåll, renoveringar och andra satsningar inom våra fastigheter och har medvetet försökt hålla ner nivån på höjningarna så mycket som möjligt, säger Kbab:s vd Peter Landin i ett uttalande.

Köpings Bostads AB är Köpings kommunala bostadsbolag och förvaltar cirka 2 600 lägenheter och 270 lokaler i Köping, Kolsva och Munktorp.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.