Annons

Hyresnämnden sa jatill renoveringar i Sätra

Gävle De två hyresgästerna på Sicksackvägen fick inget gehör för sin oro för hyreshöjningarna efter renoveringar i Sätra. Hyresnämnden sa ja till Gavlegårdarnas planer.
Hyresnämnden har sagt ja till de renoveringar Gavlegårdarna vill göra på Sicksackvägen i Sätra. Arkivfoto: LENA MATTSSON

De två hyresgästerna, en man som hyr en tvåa med kokvrå och en kvinna med tre barn som hyr en fyrarummare, hade inte skrivit på och därmed inte gett sitt godkännande till de renoveringar deras hyresvärd vill göra.
Mannen ville ha en förlikning där han får behålla sina köpoäng och få flyttkostnader och eventuella dubbla hyror betalda men kvinnan menade att hon absolut vill bo kvar i lägenheten som tillgodoser hennes och barnens behov av storlek och närhet till skolor.

Renoveringarna innefattar både stambyten och köks- och badrumsrenoveringar och skulle ge hyresgästerna hyreshöjningar på 1 200 respektive 1 600 kronor som kommer att tas ut under en period av tre år.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra skrev om sammanträdet i hyresnämnden för två veckor sedan. Hyresgästföreningens ärendehandläggare kommenterade fallet i en annan artikel, den kan finns att läsa här.

Annons

Hyresgästerna anförde vid sammanträdet att de inte kommer att klara den nya hyran och dessutom inte ser något behov av renoveringar i sina lägenheter men höll med om att huset och stammarna är i behov av rust.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att Gavlegårdarnas skäl till renoveringen är ”objektiva och acceptabla” och att det kommunala bostadsföretaget har ett ”beaktansvärt intresse av att åtgärderna genomförs.”

Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.

Hyresgästernas uppgifter att de inte klarar de nya hyrorna håller hyresnämnden för troliga men skriver att eftersom den nya hyran fasas in under tre år ”finner hyresnämnden att åtgärderna inte anses strida mot de skilda intressen som hyresgäster i allmänhet kan ha av att åtgärderna inte vidtas”. 

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.