HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresrätter trots allt på Hamngatan i Mariestad

Mariestad Intresset för bostadsrätter var för svalt. Nu blir det trots allt hyresrätter i fastigheten Lejonet på Hamngatan i Mariestad.
Foto: Kajsa Wedberg
Den omtvistade fastighetsaffären i Mariestad rullar vidare. Istället för bostadsrätter blir det nu hyresrätter på i fastigheten Lejonet 9 Hamngatan (Arkivbild).

– Det är bättre ur en affärsmässig synvinkel, säger Mariehus ordförande Göte Andersson (M) till Mariestads Tidningen.

Hem & Hyra har vid flera tillfällen berättat om de om Mariehus omtvistade fastighetsaffärer. År 2016 köpte det kommunala bostadsbolaget fastigheterna Ärlan 3 och Lejonet 9 i centrala Mariestad för totalt 46 miljoner kronor. Affären fick kritik av revisorer, kammarrätt och Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna"Fredrik Marcusson, Hyresgästföreningen, oroas över turbulensen efter att Mariehus vd sparkats.

Nu har Mariehus snart byggt om Lejonet 9 på Hamngatan till 20 nya lägenheter. Planen var att lägenheterna skulle säljas som bostadsrätter där en trea på 92,9 kvadratmeter skulle kosta 2,5 miljoner kronor och ha en månadsavgift på 5 400 kronor. Men intresset har varit svalt. Endast sex intresseanmälningar har kommit in.

Annons

Därför har Mariehus styrelse nu beslutat att de 20 lägenheterna ska bli hyresrätter istället.

– Det rådande coronaläget har gjort att vi känner att lägenheterna inte kommer att sälja i den omfattning vi hade önskat. Då är det bättre att ombilda till hyresrätter ur en affärsmässig synvinkel, säger styrelseordförande Göte Andersson till Mariestads Tidningen.

Annons
Läs ocksåRenovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona

Därmed väntar en hyresförhandling mellan Mariehus och Hyresgästföreningen om hyressättningen.

Läs också Västsvenska nybyggen slukar halva lönen - lägenheter reas ut Mariehus säljplaner oroar Granskning: Oviss framtid för Mariehus efter turbulenta åren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.