Annons

Hyresrätter trots allt på Hamngatan i Mariestad

Mariestad Intresset för bostadsrätter var för svalt. Nu blir det trots allt hyresrätter i fastigheten Lejonet på Hamngatan i Mariestad.
Foto: Kajsa Wedberg
Den omtvistade fastighetsaffären i Mariestad rullar vidare. Istället för bostadsrätter blir det nu hyresrätter på i fastigheten Lejonet 9 Hamngatan (Arkivbild).

– Det är bättre ur en affärsmässig synvinkel, säger Mariehus ordförande Göte Andersson (M) till Mariestads Tidningen.

Hem & Hyra har vid flera tillfällen berättat om de om Mariehus omtvistade fastighetsaffärer. År 2016 köpte det kommunala bostadsbolaget fastigheterna Ärlan 3 och Lejonet 9 i centrala Mariestad för totalt 46 miljoner kronor. Affären fick kritik av revisorer, kammarrätt och Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Nu har Mariehus snart byggt om Lejonet 9 på Hamngatan till 20 nya lägenheter. Planen var att lägenheterna skulle säljas som bostadsrätter där en trea på 92,9 kvadratmeter skulle kosta 2,5 miljoner kronor och ha en månadsavgift på 5 400 kronor. Men intresset har varit svalt. Endast sex intresseanmälningar har kommit in.

Annons

Därför har Mariehus styrelse nu beslutat att de 20 lägenheterna ska bli hyresrätter istället.

– Det rådande coronaläget har gjort att vi känner att lägenheterna inte kommer att sälja i den omfattning vi hade önskat. Då är det bättre att ombilda till hyresrätter ur en affärsmässig synvinkel, säger styrelseordförande Göte Andersson till Mariestads Tidningen.

Annons
Läs ocksåSparkad kommunal bostads-vd förlorade i skiljenämnd – tvingas betala drygt en miljon kronorMariehus, skylt

Därmed väntar en hyresförhandling mellan Mariehus och Hyresgästföreningen om hyressättningen.

Läs också Hyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna" Renovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona Västsvenska nybyggen slukar halva lönen - lägenheter reas ut Mariehus säljplaner oroar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.