Annons

Mariehus säljplaner oroar

Mariestad "Vi flyttade hit för att få en trygg ålderdom. Nu vet ju ingen hur det blir med det." Makarna Kent och Ulla Karlgren oroas över Mariehus planer på att sälja Strandgården.
Foto: Kajsa Wedberg
Mariehus planer att sälja tre av sina senast byggda hyreshus oroar hyresgäster.

Nyheten om att hyreshuset de bor i ska säljas fick Kent och Ulla Karlgren via Mariestads Tidningen i morse.

– Det är bedrövligt att man ska behöva få såna besked via tidningen och inte från bolaget vi hyr utav, säger Ulla Karlgren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Huset de bor i kallas för Strandgården. Det ligger i den östra delen av Mariestad. Nära Vänerns strand med en tillhörande badbrygga och bastu. Huset byggdes 2015 av det kommunala bostadsbolaget Mariehus. Det rymmer 37 hyresrätter där i stort sett alla har väl tilltagna balkonger eller uteplatser.

– Vi sålde villan och flyttade hit. Tänkte att här kan vi få en lugn och trygg ålderdom. Vi har trivts jättebra, ända fram tills nu. Man kan verkligen undra vad Mariehus håller på med. Varför vill de sälja sin nyaste och mest påkostade hus? säger Kent Karlgren.

Annons

De första oroande beskeden kom redan i januari. Då meddelade Mariehus att de ville ombilda Strandgården och Skeppet på Nya Ekudden till bostadsrätter. Hyresgästerna på Strandgården fick svara på om de var intresserade av att köpa loss sin lägenhet och bilda bostadsrättsförening. Intresset var svalt.

Läs ocksåSparkad kommunal bostads-vd förlorade i skiljenämnd – tvingas betala drygt en miljon kronorMariehus, skylt

– Det var nog bara tre eller fyra, av alla som bor här, som var intresserade. Vi är ju främst äldre personer som sålt våra hus för att slippa äga vårt boende. Så de planerna fick de lägga ner, säger Kent Karlgren.

Men Mariehus ledning gav sig inte. När ombildningsplanerna gick i stöpet satsar man nu på att sälja hyresfastigheterna på ett bräde istället.

Annons

– Det hela känns väldigt olustigt, säger Kent Karlgren.

Läs ocksåHyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna"Fredrik Marcusson, Hyresgästföreningen, oroas över turbulensen efter att Mariehus vd sparkats.

LÄS ÄVEN: Hem & Hyras granskning av Mariehus

Läs också Renovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona Hyresrätter trots allt på Hamngatan i Mariestad Västsvenska nybyggen slukar halva lönen - lägenheter reas ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.