Annons

Hyresslarv dyr läxa för hyresgäst

Malmö Hyresgästen på Rosengård i Malmö struntade i att betala hyran under fyra månader. Nu stämmer hyresvärden honom på 33 000 kronor i tingsrätten.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Hyresgästen på Rosengård slutade att betala hyran. Under fyra månader fick hyresvärden inte in någon hyra och till slut väntade en uppsägning. Men hyresgästen flyttade inte frivilligt utan hyresvärden fick avhysa hyresgästen. Och själva vräkningen gick på sammanlagt 15 000 kronor. Dels fick hyresvärden tömma och städa lägenheten, dels fick kronofogden anlitas för att avhysa hyresgästen. Nu har hyresvärden krävt hyresgästen på hela beloppet, det vill säga 33 000 kronor, för både vräkningen och de obetalda hyrorna. Fallet ska avgöras av tingsrätten.

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Första hyrorna avgjorda av skiljeman – resultatet: 5,3 procent i Göteborg Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.