Annons

Hyresvärd måste åtgärda brister i badrum

Nybro Hyresgästens lägenhet var enligt ansökan till hyresnämnden sliten. Men efter att nämnden meddelat sitt beslut är det bara badrummet som måste åtgärdas.

Hyresgästen, som bor i en mindre ort i Nybro kommun, och hyresvärden har innan sammanträdet i hyresnämnden kommit överens om en rad åtgärder som alltså därför har strukits ur ansökan om åtgärdsföreläggande. Hyresgästen har också avstått från sitt tidigare krav på vite.

Hyresnämnden hade en betydligt kortare litsa på brister att ta ställning till en den som de fått från början. Däribland fanns bland annat att åtgärda ventilationen i lägenheten och åtgärda den otäta dörren på frysen. Hyresvärden nekade till att åtgärda bristerna och angav att det skulle göras i samband med att hela huset renoveras. När det blir av är oklart, men det ska bli ”så fort ekonomin tillåter”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden beslutade att hyresvärden ska åtgärda ytskikten i badrummet eftersom badrumsgolvet och plastbeklädnaden på väggarna börjat släppa. Detta ska vara gjort senast 15 april 2015. På de övriga punkterna ansåg nämnden inte att bristerna var tillräckligt stora. Varken när det gällde frysdörren eller ventilationen kunde nämnden se att det fanns någon brist.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs mer:

Hyresgäst kräver vite för brister

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.