Annons

Hyresvärd ordnade jubileumskalas för hela familjen

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby fyller 75 år i år. Det firades med stort kalas för alla hyresgäster.

Räddningstjänsten var där, liksom hemvärnet, kommunen, några företag, Hyresgästföreningen och flera lokala idrottsföreningar. Tillsammans med Bostadsbolaget erbjöd de ett smörgåsbord av aktiviteter, som till exempel ponnyridning och fiske i Svartån som flyter förbi Prästgårdsliden där kalaset hölls. Från scenen underhöll artister från Mjölby med omnejd, Kevin Lehnberg och trubaduren Jimmy Torsson. Och på kvällen blev det utomhusbio, familjefilmen ”Tsatziki, farsan och olivkriget” visades.

– Vi vill framför allt göra något som passar barnen, säger Bostadsbolagets vd Torbjörn Olsson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ett av de många barn som kommit är Lukas Sandström. Han fick provsitta i ett av hemvärnets fordon.
– Han älskar bilar. Det är det absolut bästa han vet. Det var mest därför vi kom hit i dag, säger Lukas mamma Hedvig Forsén.

Efter att ha fått hjälp av pappa Daniel Sandström att komma ner ut den höga förarhytten tycker Lukas att det är dags att kolla in nästa spännande fordon, nämligen en brandbil.

Annons

Torbjörn Olsson har bara varit med under de senaste åren i Bostadsbolagets långa historia. Men han konstaterar att bolaget har haft flera svackor genom årens lopp.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Så sent som på 90-talet rev vi lägenheter i Skänninge och Östra Lundby, berättar han.

Orsaken var stora uthyrningsproblem. Men nu är läget ett helt annat.

– Vi har 4 500 personer i kö och det är två års väntetid för att få en lägenhet hos oss.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Därför satsar bolaget på att bygga nytt. I höst är kvarteret Rosenkammaren klart för inflyttning och sedan väntar fler projekt.

– Nu ser vi fram mot de kommande 75 åren, säger Torbjörn Olsson.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.