HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärdar i Lund vill höja hyran med 2,5 procent

Lund Fastighetsägarna Syd i Lund är sist ut av Hyresgästföreningens stora motparter i Lund att begära en hyreshöjning för nästa år.

Sedan tidigare har kommunala LKF begärt en hyreshöjning med 1,5 procent, AF Bostäder med 2,5 procent och Kanslihuset med 4,5 procent. Nu begär Fastighetsägarna Syd, som företräder ett antal privata hyresvärdar, en höjning med 2,5 procent. I år höjdes hyrorna i Lund med i snitt 2,6 procent. 

Förutom de generella höjningarna kommer även den så kallade Lundamodellen att införas nästa år, enligt en överenskommelse mellan Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och LKF. Modellen innebär en justering av poängsystemet som sätter hyrorna där läget kommer att spela en större roll för hyresnivåerna. I stort sett alla hyresgäster hos LKF kommer att få sin hyra justerad antingen upp eller ned.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

Läs mer:

Annons

Krav på höjda hyror i Lund

Ny modell sätter hyrorna i Lund

Annons
Läs ocksåHon tvingades skilja sig för att få lägenheten
Läs också Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Svedalahem kräver höjda hyror nästa år Vägledning för rimligare hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.