HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärdar satsar på läxhjälp

Norrköping Hyresbostäder, Rikshem och Norrköpings kommun satsar på att införa läxhjälp i tre högstadieskolor. Satsningen ska ge elever bättre möjlighet att få gymnasiebehörighet och även leda till tryggare bostadsområden.

Det är kommunen och de två hyresvärdarna Rikshem och Hyresbostäder som står bakom satsningen på att införa läxhjälp vid tre av Norrköpings högstadieskolor. Det handlar om Navestadskolan, Borgsmoskolan och Klingsborgskolan.

Satsningen kommer att ge 60 elever per läsår möjlighet att gå i stiftelsen Läxhjälpens program med coachning och stöd vid sidan om den ordinarie undervisningen. Rikshem har tidigare stöttat stiftelsens arbete i Södertälje, Västerås och Helsingborg och nu står Norrköping på tur.

Läs ocksåSkärblacka ska få nya hyreshus

— 83 procent av våra elever går vidare till gymnasieskolans nationella program, elever som vid starten för läxhjälpsprogrammet saknade behörighet till gymnasiet, skriver Maria Arneng, Generalsekreterare på Läxhjälpen i ett pressmeddelande.

Kommunen och de två hyresvärdarna går in med cirka 200 000 kronor var i projektet, där pengarna kommer att gå till ersättningar för de högskolestudenter som stöttar eleverna i läxhjälpsprogrammen.

— Den som inte klarar skolan får det väldigt tufft och det kan leda till andra problem. Så får vi skolan att fungera så tror vi att det kan leda till trivsammare bostadsområden, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Läs ocksåSpadtag för nya Sandbyhov
Läs också Maxtak för hyresgäster föreslås i Norrköping Kvarteret Kroppkakan åter i blåsvädret Ett 80-tal hyreshus ska klimatsäkras

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.