HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrorna höjs med 2,55 procent i Simrishamn

Simrishamn Simrishamnsbostäder höjer hyrorna från den 1 februari i år med 2,55 procent för varmhyror och 1,6 procent för kallhyror.

– Det är en rimlig hyreshöjning. De ökade drift- och underhållskostnaderna samt Simrishamnsbostäders behov av att öka avskrivningstakten på sina fastigheter ligger bakom årets hyresjustering, kommenterar Thomas Lindgren på Hyresgästföreningen förhandlingsöverenskommelsen med det kommunala bostadsbolaget.

Överenskommelsen innebär en liten minskning av Simrishamnsbostäders ursprungliga krav på att få höja hyrorna med 2,68 procent för varmhyra och 1,75 procent för kallhyra från årsskiftet.

Läs ocksåNya hyror klara i Simrishamn

Men det nya hyresavtalet kommer att följas av ytterligare justeringar redan i år. Under våren väntas Hyresgästföreningen och Simrishamnsbostäder AB bli klara med en hyresöversyn som kommer att innebära en intern justering av hyresnivåerna för de hyresgäster som bor hos det kommunala bolaget.  

Annons

Justeringen innebär att några hyror kommer att sänkas och andra kommer att höjas. För Simrishamnsbostäder är resultatet tänkt att bli ett nollsummespel.

– Målet är att hyrorna ska bli mer rättvisa. Till följd av bland annat tidigare hyresrabatter och liknande förekommer det i dag att identiska lägenheter i samma område har olika hyror och det är ett exempel på orättvisor som vi vill rätta till, säger Thomas Lindgren.

Annons
Läs ocksåNy hyra klar i Simrishamn
Läs också Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent Så mycket höjs hyrorna i Simrishamn Simrishamnsbostäder och Ystadbostäder vill höja hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.