Annons

Hyrorna höjs med 2,55 procent i Simrishamn

Simrishamn Simrishamnsbostäder höjer hyrorna från den 1 februari i år med 2,55 procent för varmhyror och 1,6 procent för kallhyror.

– Det är en rimlig hyreshöjning. De ökade drift- och underhållskostnaderna samt Simrishamnsbostäders behov av att öka avskrivningstakten på sina fastigheter ligger bakom årets hyresjustering, kommenterar Thomas Lindgren på Hyresgästföreningen förhandlingsöverenskommelsen med det kommunala bostadsbolaget.

Överenskommelsen innebär en liten minskning av Simrishamnsbostäders ursprungliga krav på att få höja hyrorna med 2,68 procent för varmhyra och 1,75 procent för kallhyra från årsskiftet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det nya hyresavtalet kommer att följas av ytterligare justeringar redan i år. Under våren väntas Hyresgästföreningen och Simrishamnsbostäder AB bli klara med en hyresöversyn som kommer att innebära en intern justering av hyresnivåerna för de hyresgäster som bor hos det kommunala bolaget.  

Annons

Justeringen innebär att några hyror kommer att sänkas och andra kommer att höjas. För Simrishamnsbostäder är resultatet tänkt att bli ett nollsummespel.

– Målet är att hyrorna ska bli mer rättvisa. Till följd av bland annat tidigare hyresrabatter och liknande förekommer det i dag att identiska lägenheter i samma område har olika hyror och det är ett exempel på orättvisor som vi vill rätta till, säger Thomas Lindgren.

Annons
Läs ocksåNya hyror klara i Simrishamn
Läs också Ny hyra klar i Simrishamn Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent Så mycket höjs hyrorna i Simrishamn Simrishamnsbostäder och Ystadbostäder vill höja hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.