HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna hos Enköpings hyresbostäder klara

Enköping Det drog ut på tiden men nu är förhandlingarna om 2020 års hyror hos Enköpings hyresbostäder klara. Hyrorna höjs retroaktivt från den 1 mars med i snitt 1,75 procent.
Foto: Monika Steczkó
Hyrorna hos Enköpings hyresbostäder är nu färdigförhandlade.

Snitthöjningen innebär att hyrorna höjs med allt från 0,95 till 2,3 procent beroende på var inom EHB:s bestånd man bor. Lägenheterna på Korsängsgatan 63 A – C höjs med två procent medan hushållen på Sadelmakargatan 1, 3, 5 samt 4 – 28 får en höjning med 0,95 procent. Hyran för lägenheterna i Romberga höjs med 2,3 procent.

Vissa lägenheter slipper hyreshöjning nu eftersom deras hyror för 2020 redan är förhandlade sedan tidigare. Det är höghusen på Sadelmakargatan 11, 13 och 15 samt ombyggnationen på Fannalundsvägen.

Läs ocksåKarin vill bara dra: "Grannens haschrök förstör min hälsa"

Enköpings hyresbostäder yrkade inledningsvis på att få höja hyrorna med 3,2 procent. Parterna träffades första gången den 29 november, så förhandlingarna har dragit ut på tiden.

Lena Jansson Nordin

– Vi vet att alla hyreshöjningar är kännbara och bolagets initiala yrkande låg betydligt över vad vi kunde acceptera. Trots det upplever vi att dialogen med bolagets företrädare har varit lösningsfokuserad från båda parters sida, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

 

Läs ocksåBrev till alla Västerstadens hyresgäster: ”Betala inte”

 

 

 

Läs ocksåEfter hyresvärdens blunder: Ghassan får kraftigt sänkt hyra

 

Läs också Lulebos vd: "Härvan ska inte påverka hyrorna" Cirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen pris

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.