HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna hos Enköpings hyresbostäder klara

Enköping Det drog ut på tiden men nu är förhandlingarna om 2020 års hyror hos Enköpings hyresbostäder klara. Hyrorna höjs retroaktivt från den 1 mars med i snitt 1,75 procent.
Foto: Monika Steczkó
Hyrorna hos Enköpings hyresbostäder är nu färdigförhandlade.

Snitthöjningen innebär att hyrorna höjs med allt från 0,95 till 2,3 procent beroende på var inom EHB:s bestånd man bor. Lägenheterna på Korsängsgatan 63 A – C höjs med två procent medan hushållen på Sadelmakargatan 1, 3, 5 samt 4 – 28 får en höjning med 0,95 procent. Hyran för lägenheterna i Romberga höjs med 2,3 procent.

Vissa lägenheter slipper hyreshöjning nu eftersom deras hyror för 2020 redan är förhandlade sedan tidigare. Det är höghusen på Sadelmakargatan 11, 13 och 15 samt ombyggnationen på Fannalundsvägen.

Läs ocksåBetalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

Enköpings hyresbostäder yrkade inledningsvis på att få höja hyrorna med 3,2 procent. Parterna träffades första gången den 29 november, så förhandlingarna har dragit ut på tiden.

Lena Jansson Nordin

– Vi vet att alla hyreshöjningar är kännbara och bolagets initiala yrkande låg betydligt över vad vi kunde acceptera. Trots det upplever vi att dialogen med bolagets företrädare har varit lösningsfokuserad från båda parters sida, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

 

Läs ocksåPrivatvärdar i Kungsbacka höjer hyrorna för 2 700 hushåll

 

 

 

Läs också60-procentig hyreschock väntar 83-åriga Blanka i Solna

 

Läs också Höjd hyra med en hundring i BohusÄlvsborg-Skaraborg Betalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka