HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrorna klara för 11 000 hyresgäster i Malmö

Malmö Från och med den 1 april höjs hyrorna med i snitt 1,55 procent för 11 000 hyresgäster hos privata hyresvärdar i Malmö.

För den som har en hyra på 7 000 kronor innebär höjningen på 1,55 procent 108,50 kronor i månaden. Höjningen gäller från den 1 april.

– Det är en bra uppgörelse, vi nöjda med den nivån även om det så klart är en kompromiss, konstaterar Petter Ek, förhandlare på Hyresgästföreningen i Malmö.

Läs ocksåSista steget tas i Umeå

Majoriteten av de 11 000 hyresgästerna kommer att få snitthöjningen på 1,55 procent men det finns utrymme för ytterligare höjning, eller sänkning. Om fastighetsägaren kan presentera ett högt resultat i hyresgästundersökningar kan de få höja ytterligare 0,45 procent. Det samma gäller om skötseln av fastigheten brister – då kan det bli aktuellt med ett avdrag från snittet med 0,45 procent.

Annons

Sedan den nya hyreslagstiftningen trädde i kraft för två år sedan är det inte längre det kommunala bostadsbolaget på orten som sätter normen för hyrorna.

Vad innebär den här överenskommelsen på 1,55 procent för Malmös övriga hyresgäster?

Läs ocksåHyressänkning i Hässelby

– Vi kommer givetvis att hävda att det här ska gälla för alla hyresgäster, även de som bor hos MKB, säger Petter Ek, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.