HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist

Uppsala I april strandade hyresförhandlingarna mellan Uppsalahem och Hyresgästföreningen. Men nu har Hyresmarknadskommittén beslutat om en ny hyresnivå som gäller retroaktivt från den 1 maj.
Hyresförhandlingarna mellan Uppsalahem och Hyresgästföreningen är klara. Hyresgästföreningens förhandlingsledare Magnus Näll är nöjd med att ha kommit till ett avslut.

I snitt höjs hyrorna med 1,58 procent från den 1 maj. Beslutet gäller för samtliga Uppsalahems lägenheter, utom studentbostäder och de lägenheter där Uppsalahem själva har bestämt hyran utan förhandling.

Höjningen fördelas så att de lägenheter där hyresgästerna själva betalar för vattnet får en höjning på 1,44 procent medan övriga lägenheter får en höjning på 1,69 procent.

Läs ocksåRenovering höjer hyror i Kungälv: "Blir alldeles för dyrt för mig"

Årets förhandlingar med Uppsalahem har varit utdragna. Det är nästan ett halvår sedan de startade. Magnus Näll, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, är nöjd med att ha kommit till ett avslut.

– Inte minst för alla de hyresgäster som under lång tid har svävat i ovisshet kring hur stor hyreshöjningen kommer att bli.

Parterna stod under förhandlingarna långt ifrån varandra. Uppsalahem yrkade på att få höja med 2,8 procent, vilket Hyresgästföreningen tyckte var alldeles för högt med tanke på coronapandemins effekter och Uppsalahems goda ekonomi. I slutet på april strandade Uppsalahem förhandlingarna och ärendet gick vidare till den centrala hyresmarknadskommittén för att avgöras där.

Läs ocksåKräver sänkta hyror i ytterligare tre UppsalakvarterKvarteret Hans och Greta, Kåbo, Uppsala

I fjol höjdes Uppsalahems hyror med 1,85 procent den 1 september.

Här hittar du samtliga hyreshöjningar i region Aros-Gävle för 2021.

Läs också Oro för hyreshöjningar efter nya renoveringar hos Rikshem Lök och potatis är lycka på lotten Nya hyror klara hos Göteborgs privatvärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.