Annons

Hyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist

Uppsala I april strandade hyresförhandlingarna mellan Uppsalahem och Hyresgästföreningen. Men nu har Hyresmarknadskommittén beslutat om en ny hyresnivå som gäller retroaktivt från den 1 maj.
Hyresförhandlingarna mellan Uppsalahem och Hyresgästföreningen är klara. Hyresgästföreningens förhandlingsledare Magnus Näll är nöjd med att ha kommit till ett avslut.

I snitt höjs hyrorna med 1,58 procent från den 1 maj. Beslutet gäller för samtliga Uppsalahems lägenheter, utom studentbostäder och de lägenheter där Uppsalahem själva har bestämt hyran utan förhandling.

Höjningen fördelas så att de lägenheter där hyresgästerna själva betalar för vattnet får en höjning på 1,44 procent medan övriga lägenheter får en höjning på 1,69 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Årets förhandlingar med Uppsalahem har varit utdragna. Det är nästan ett halvår sedan de startade. Magnus Näll, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, är nöjd med att ha kommit till ett avslut.

Annons

– Inte minst för alla de hyresgäster som under lång tid har svävat i ovisshet kring hur stor hyreshöjningen kommer att bli.

Parterna stod under förhandlingarna långt ifrån varandra. Uppsalahem yrkade på att få höja med 2,8 procent, vilket Hyresgästföreningen tyckte var alldeles för högt med tanke på coronapandemins effekter och Uppsalahems goda ekonomi. I slutet på april strandade Uppsalahem förhandlingarna och ärendet gick vidare till den centrala hyresmarknadskommittén för att avgöras där.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

I fjol höjdes Uppsalahems hyror med 1,85 procent den 1 september.

Annons

Här hittar du samtliga hyreshöjningar i region Aros-Gävle för 2021.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.