HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

I Lysekil trivs man allra minst

Lysekil Sveriges mest missnöjda invånare bor i Lysekil. Kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S) tror att läget, längst ut i kustbandet, ligger kommunen i fatet.

Siffrorna kommer från Statistiska centralbyråns senaste medborgarundersökning. Knappt hälften av landets 290 kommuner deltog och syftet var att ta reda på vilka kommuninvånare som är nöjdast med sina kommuner. Bäst klarade sig Sollentuna, medan Bohuslänska Lysekil hamnade på jumboplats.

– Vårt läge, längst ut vid havet, är hämmande när det gäller jobb, säger Jan-Olof Johansson (S) kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande sedan årsskiftet.

Läs ocksåLars går mot strömmen - när andra flyttar bor han kvar

Johansson tycker att undersökningen ska tas på allvar men menar samtidigt att den är någon av ”…ett inspel från sidan”.

– Som kommun mäter man oftast effekterna av en viss insats eller satsning. Här har man frågat efter en allmän nöjdhet, där fler faktorer än de kommunen kan påverka ingår.

Är Lysekilsborna extra snabba på att vädra sitt missnöje?

Läs ocksåSänkt betyg för hyresvärdar i VästsverigeBostadsområde med skylten "Välkommen till Södra Lövgärdet. Victoria Park."

– Nej, men många i Lysekil är intresserade av samhällsutvecklingen. Det förs mycket diskussioner och debatter, även på stan. Detta är i grunden något väldigt positivt, som man ska ta vara på. Men, följden kan bli missnöje om man lyfter en fråga och sedan inte ser att det händer något fort nog.

Lite paradoxalt tycker Jan-Olof Johansson att just det som är Lysekils akilleshäl, nämligen det havsnära läget, även är kommunens stora fördel.

– Det är få kommuner som kan jämföras med Lysekil när det gäller läget, med havet alldeles inpå knuten, säger han. 

Läs ocksåHögutbildade allt mer trångbodda
Läs också Rekordmånga nybyggda hyresrätter 2018 Antalet hyresrätter minskade i 32 stadsdelar i Stockholm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.