HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ibrahims nya bil blev lågornas rov vid anlagd garagebrand

Uddevalla Minst 15 bilar skadades vid en brand i ett parkeringshus på Lillbräckan i Uddevalla på tisdagskvällen. Det finns ingen naturlig orsak till branden, så polisen misstänker att den är anlagd. "Det är tungt", säger Ibrahim Misheleh vars bil nu är totalförstörd.
Foto: Kajsa Wedberg
Några bilar är helt utbrända, andra täckta av sot. Tisdagskvällens brand i norra Uddevalla förstörde minst 15 bilar,

Ibrahim Misheleh kommer upp från den sotiga trappan från parkeringsgaraget. Det är en skarp doft av rök och det är fortfarande varmt, trots att det gått många timmar sedan det brann. Ibrahim skakar på huvudet och berättar att hans bli är totalförstörd. Han har pratat med försäkringsbolaget och med polisen. Han är i behov av bil, så antingen får han hyra eller låna en till dess han kunnat köpa en ny.

Parkeringsgaraget är byggt i två våningar och ligger mellan huskropparna. Taket till den översta våningen bildar innergård för husen på Lillbräckegatan i norra Uddevalla.

Läs också298 bilbränder – ingen gripen
Parkeringsgaragen ligger i två våningar mellan huskropparna. Brandröken spred sig i trappuppgångarna, men inga lägenheter behövde utrymmas.

Ibrahim Misheleh och flera av hans grannar i området säger att det inte är de som bor på Lillbräckan som anlägger bränder, utan det är ungdomar från andra områden.

– Det här är egentligen ett bra område, säger Ibrahim. Jag trivs bra här, och sådana här problem har vi inte haft här tidigare.

Det var vid 22.30-tiden på tisdagskvällen som det upptäcktes att brann i garagets inre del. Den delen ska vara låst. Det fanns många bilar parkerade i närheten och ett stort antal blev sotiga och luktade rök. Men ett 15-tal fick större skador och tre av bilarna är, enligt polisen, helt utbrända.

Läs ocksåBränder skapar oro bland hyresgäster

Den kraftiga röken spred sig i hela parkeringshuset, men även in i trappuppgångarna som vetter mot parkeringen. Lägenheterna behövde dock inte utrymmas.

Mahmoud Cehbi som bor intill en av trapporna ner mot parkeringen säger att det var kraftig rök, men han behövde inte lämna sin lägenhet. Mahmoud hade sin bil i parkeringshuset och han säger att den nu är sotig och luktar hemskt av rök, men det ska nog räcka att tvätta den. Han tycker det är obehagligt med bränderna i området, då han har fru och fem barn, som alla blir oroliga av händelserna.

– Det är ju inte första gången det brinner här, säger han. Men annars är det ett väldigt bra område. Hyresvärden är bra och grannarna också. Det är ingen som bor här som gör sådant.

Läs ocksåVärdarna i Norrland trappar upp jakten på svartuthyrare
Det är fortfarande varmt och sotigt efter tisdagskvällens bilbrand i Uddevalla.

Ibrahim Misheleh och Mahmoud Cehbi  tycker att det borde finnas fler vakter i området på nätterna, de vill se övervakningskameror och att alla dörrar är låsta.

Ibrahim skyndar sig hemåt. Han måste försöka fixa en annan bil, som ska ersätta den som nu är totalskadad.

–  Jag köpte den i februari, en bra bil, säger han, sorgset. Man undrar varför någon gör så här. Det förstör för alla.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen för att söka efter spår. De utgår från att branden är anlagd.

Hem&Hyra har ringt det nummer hyresgästerna hos värden Balder hänvisas till, men inte fått något svar.

 

Läs också Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel" Studentrum blir miljöanpassade lägenheter på Ålidhem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.