Annons

Inflyttning hindrar döden i tio skånska kommuner

Skåne Befolkningen i Skåne ökar från kust till kust. Men vore det inte för inflyttning och invandring skulle tio skånska kommuners invånarantal minska.
Befolkningen ökar i hela Skåne, men i 10 kommuner dör fler än föds.
Foto: Bakgrund: Anders Tukler
Befolkningen ökar i hela Skåne, men i 10 kommuner dör fler än föds.

Under 2016 ökade befolkningen i samtliga skånska kommuner, sammanlagt med 21 000 personer. I Helsingborg med 2638 personer, i Trelleborg med 554 personer och i Lomma med 563 personer. Men att befolkningen ökar är inte detsamma som att fler barn föds. I SCB:s statistik för 2016 utmärker sig tio skånska kommuner, bland dessa Simrishamn, Tomelilla och Höganäs. I dessa kommuner dör fler kommuninvånare än vad som föds.

Att kommunerna trots allt inte har ett minskat antal invånare, beror helt och håller på inflyttning och invandring. Vore det inte för att inflyttningen skulle invånarantalet i Simrishamns kommun minska med 180 personer och Båstads kommun skulle vara 81 personer färre.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

* De skånska kommuner där fler dör än föds är: Östra Göinge, Tomelilla, Bromölla, Osby, Klippan, Örkelljunga, Höganäs, Ystad, Båstad och Simrishamn.

Annons
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.