HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inflyttning hindrar döden i tio skånska kommuner

Skåne Befolkningen i Skåne ökar från kust till kust. Men vore det inte för inflyttning och invandring skulle tio skånska kommuners invånarantal minska.
Befolkningen ökar i hela Skåne, men i 10 kommuner dör fler än föds.
Foto: Bakgrund: Anders Tukler
Befolkningen ökar i hela Skåne, men i 10 kommuner dör fler än föds.

Under 2016 ökade befolkningen i samtliga skånska kommuner, sammanlagt med 21 000 personer. I Helsingborg med 2638 personer, i Trelleborg med 554 personer och i Lomma med 563 personer. Men att befolkningen ökar är inte detsamma som att fler barn föds. I SCB:s statistik för 2016 utmärker sig tio skånska kommuner, bland dessa Simrishamn, Tomelilla och Höganäs. I dessa kommuner dör fler kommuninvånare än vad som föds.

Att kommunerna trots allt inte har ett minskat antal invånare, beror helt och håller på inflyttning och invandring. Vore det inte för att inflyttningen skulle invånarantalet i Simrishamns kommun minska med 180 personer och Båstads kommun skulle vara 81 personer färre.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

* De skånska kommuner där fler dör än föds är: Östra Göinge, Tomelilla, Bromölla, Osby, Klippan, Örkelljunga, Höganäs, Ystad, Båstad och Simrishamn.

Läs också Manhal fick hjälp med filmdrömmen Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" När prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihop

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.