HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ingen hyreshöjning i Krokom

Krokom Krokomsbostäder höjer inte hyrorna i år. Bolaget når satta ekonomiska mål utan ökade hyresintäkter, bland annat tack vare satsningar på energieffektivisering.

Det allmännyttiga bostadsbolaget Krokomsbostäder har beslutat att inga hyreshöjningar, vare sig för lägenheter eller parkeringar, ska genomföras för 2013. Bolaget beslutade detta i ett tidigt skede och begärde därför aldrig några förhandlingar med Hyresgästföreningen.

– Det har att göra med många delar som sammanfaller. Dels är det satsningar på att bli mer energieffektiva som ger frukt, dels är det vår strategi för upptagandelån och ränteplacering som visat sig vara bra för bolaget och i slutändan hyresgästerna, säger Kenneth Karlsson, Krokomsbostäders vd.

Läs ocksåSista steget tas i Umeå

– Dessutom har våra vakansgrader blivit något lägre och vi har färre hyresgäster som flyttar inom bolaget vilket har sänkt våra omflyttningskostnader. Räknar vi ihop allt detta ser vi att bolaget klarar sitt uppdrag utan att behöva höja hyrorna, fortsätter han.

Annons

Energiminskningen för 2013 beräknas uppgå till 18 procent jämfört med år 2009, enligt ett ett pressmeddelande från bolaget, i pengar räknat en besparing på nästan två miljoner kronor. Trots att ingen hyreshöjning skett planerar Krokomsbostäder att satsa mer på underhåll under de närmaste åren. Bolaget satsade två miljoner kronor mer på underhåll under 2012 jämfört med året innan. Målet för de närmaste fem åren är underhållsinsatser för sammanlagt 90 miljoner kronor. 

– Just nu ligger vi på en hyfsad nivå underhållsmässigt. Vi kommer kunna öka den nivån något i år jämfört med tidigare år, säger Kenneth Karlsson.

Annons
Läs ocksåHyressänkning i Hässelby
Läs också Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.