HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ingen ombildning i Burlöv

Burlöv ​Det blir ingen ombildning av Burlövsbostäder. Det beslutade Burlövs kommunfullmäktige vid årsskiftet.

​Det var i våras förra året som folkpartiet och centern i en gemensam motion  föreslog att hyresgästerna i det kommunala bostadsbolaget, Burlövsbostäder, skulle erbjudas att omvandla sina lägenheter till bostadsrätter.

Motionsskrivarna förespådde förbättrad integration och minskad skadegörelse om de boende själva fick ta ansvar. Men det nödvändiga stödet från moderaterna uteblev när fullmäktige skulle ta ställning i frågan.

Läs ocksåPlaner på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas

Moderaterna tyckte inte att argumenten för en ombildning höll. Dessutom fanns det inte något intresse bland de boende. Under sommaren  hade partiet delat ut 1 500 flygblad till de boende där man erbjöd hjälp med ombildning till bostadsrätter utan att få ett enda svar. 

Läs också Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga" Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Nya ägardirektiv kräver fler ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.